Computers

Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

Η εφαρμογή “Το τηλέφωνο σας” αποτελεί πλέον μία από τις βασικότερες λειτουργίες των Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες Android να ελέγχουν τη συσκευή τους μέσω του υπολογιστή τους. Η Microsoft θέλει να διευκολύνει τους χρήστες στη χρήση των συσκευών τους, ακόμα και σε laptop που δεν έχουν οθόνη αφής.

Αυτό βλέπουμε μέσα από μία νέα πατέντα της εταιρείας, η οποία εξηγεί πως το touchpad των laptop μπορεί να λειτουργήσει ως touch device. Η εν λόγω πατέντα, με την ονομασία “χρήση μίας εναλλακτικής συσκευής εισόδου ως συσκευή οθόνης μέσω εξομοίωσης”, εντοπίζει πότε ο χρήστης θέλει να κάνει χρήση της εισόδου αφής, αλλάζοντας τις εντολές του touchpad ώστε να ταιριάζουν σε μία οθόνη αφής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το iPad Pro.

Όπως σημειώνει και η ίδια η εταιρεία, το trackpad είναι αρκετά μικρότερο από μία οθόνη αφής, με τη λύσει να βρίσκεται σε μία κινούμενη περιοχή εισαγωγής, η οποία βοηθάει το χρήστη να την τοποθετεί οπουδήποτε θέλει να εφαρμόσει την εισαγωγή touch. Βέβαια, αυτή η λύση είναι απλά μία εναλλακτική και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη οθόνη αφής, όπως επίσης δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί όντως.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Αυγούστου 2020 9:35

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.