Computers

IBM: Δεν θα πουλήσει ξανά υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Arvind Krishna, ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία του δεν θα πουλάει πλέον υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου. Επίσης, αιτήθηκε την πραγματοποίηση “εθνικού διαλόγου” για το αν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται γενικά τέτοιες υπηρεσίες.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός νέου νομοσχεδίου το οποίο θα έχει ως στόχο τη μείωση της αστυνομικής βίας και θα αναγκάζει τους αστυνομικούς να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Δεν συμμετέχουμε σε τεχνολογίες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Arvind Krishna εξήγησε μέσω ενός εκτενούς κειμένου τους λόγους που οδήγησαν την ΙΒΜ στη συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία του δεν συμμετέχει στη χρήση τεχνολογιών που δεν συνάδουν με τις αξίες και τις αρχές τις εμπιστοσύνης και της ελευθερίας

Επιπλέον, τονίζει ότι η IBM αντιτίθεται και δεν επιτρέπει τη χρήση τεχνολογιών που επιτρέπουν τη μαζική παρακολούθηση, διάγουν τα φυλετικά προφίλ, και παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες.

Τα κέρδη είναι ελάχιστα και για κάποιους ο λόγος της απόσυρσης της

Πέρα από όσα δήλωσε ο Arvind Krishna, η IBM δεν έχει κερδίζει πολλά από την ενασχόληση της με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου. Για την ακρίβεια, και κυρίως λόγο των εμποδίων που παρουσιάζονται για τη μαζική χρήση τους, δεν έχουν βρει ακόμη πολλές επικερδείς εφαρμογές.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες εταιρείες έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, και πέρα από τις δηλώσεις του Arvind Krishna, παραμένει άγνωστο αν η IBM θα συνεχίσει τις έρευνες σχετικά με το AI. Το μόνο που έγινε σαφές από όλα αυτά είναι ότι εγκαταλείπει τις υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου, οι οποίες δεν τις αποφέρουν τα κέρδη που επιθυμεί.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Ιουνίου 2020 7:43

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.