Microsoft Hellas & Intel προσφέρουν 10 υπολογιστές Classmate στο Παίδων “Αγία Σοφία”

, Microsoft Hellas & Intel προσφέρουν 10 υπολογιστές Classmate στο Παίδων “Αγία Σοφία”Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου η Microsoft Ελλάς, με την υποστήριξη της Intel Ελλάς προσέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δέκα μαθητικούς υπολογιστές Intel Classmate PC, προκειμένου να αποτελέσουν βασικό εργαλείο μάθησης για τα παιδιά που φιλοξενεί το νοσοκομείο.

Η παράδοση των μαθητικών υπολογιστών στο σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. Χρίστο Πατσάλη, πραγματοποιήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Ελλάς Χρήστο Τσάγκο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel Ελλάς Δημήτρη Κυριακού, ενώ ακολούθησε ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού για τον τρόπο λειτουργίας, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος του Γραφείου της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Πεππές και ο Will Poole, αντιπρόεδρος της Microsoft και επικεφαλής του διεθνούς προγράμματός της, «Απεριόριστες Δυνατότητες» (Unlimited Potential), το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Μέσω της πρωτοβουλίας «Απεριόριστες Δυνατότητες», η Microsoft υλοποιεί διεθνώς τη δέσμευσή της για τη συμβολή της στην προσπάθεια διαμόρφωσης ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλους, μέσα από την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας. Η προσφορά των δέκα μαθητικών υπολογιστών στόχο έχει να διευκολύνει εμπράκτως το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο σχολείο του νοσοκομείου, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στη διδασκαλία και συμβάλλοντας στην προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου τα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων να συνεχίζουν τα μαθήματά τους κανονικά για όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Ο μαθητικός υπολογιστής Classmate PC, αναπτύχθηκε από την Intel για να αποτελέσει βασικό εργαλείο μάθησης και να συνδράμει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν χαμηλό βάρος και υψηλή ανθεκτικότητα καθιστώντας τον ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, ενώ παράλληλα είναι συμβατός με τις δημοφιλέστερες περιφερειακές συσκευές υπολογιστών καθώς και λογισμικό που του επιτρέπουν αφενός να ενσωματώνει ειδικές εφαρμογές και αφετέρου να δικτυώνεται ασύρματα και ενσύρματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι υπολογιστές είναι πλήρως εξελληνισμένοι.

Δείτε επίσης:
> Έφτασε η έκδοση 7.10 του λειτουργικού Ubuntu
> Νέα σειρά wide οθονών από την ASUS
> Dell OptiPlex 330: Σταθερότητα και απόδοση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

Μπράβοο!! Πολύ ωραία κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.