Beyond 4.0

Microsoft Hellas & Intel προσφέρουν 10 υπολογιστές Classmate στο Παίδων “Αγία Σοφία”

Microsoft - IntelΣε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου η Microsoft Ελλάς, με την υποστήριξη της Intel Ελλάς προσέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» δέκα μαθητικούς υπολογιστές Intel Classmate PC, προκειμένου να αποτελέσουν βασικό εργαλείο μάθησης για τα παιδιά που φιλοξενεί το νοσοκομείο.

Η παράδοση των μαθητικών υπολογιστών στο σχολικό σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. Χρίστο Πατσάλη, πραγματοποιήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Ελλάς Χρήστο Τσάγκο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel Ελλάς Δημήτρη Κυριακού, ενώ ακολούθησε ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού για τον τρόπο λειτουργίας, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος του Γραφείου της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Πεππές και ο Will Poole, αντιπρόεδρος της Microsoft και επικεφαλής του διεθνούς προγράμματός της, «Απεριόριστες Δυνατότητες» (Unlimited Potential), το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Μέσω της πρωτοβουλίας «Απεριόριστες Δυνατότητες», η Microsoft υλοποιεί διεθνώς τη δέσμευσή της για τη συμβολή της στην προσπάθεια διαμόρφωσης ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλους, μέσα από την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας. Η προσφορά των δέκα μαθητικών υπολογιστών στόχο έχει να διευκολύνει εμπράκτως το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο σχολείο του νοσοκομείου, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στη διδασκαλία και συμβάλλοντας στην προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου τα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων να συνεχίζουν τα μαθήματά τους κανονικά για όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Ο μαθητικός υπολογιστής Classmate PC, αναπτύχθηκε από την Intel για να αποτελέσει βασικό εργαλείο μάθησης και να συνδράμει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν χαμηλό βάρος και υψηλή ανθεκτικότητα καθιστώντας τον ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, ενώ παράλληλα είναι συμβατός με τις δημοφιλέστερες περιφερειακές συσκευές υπολογιστών καθώς και λογισμικό που του επιτρέπουν αφενός να ενσωματώνει ειδικές εφαρμογές και αφετέρου να δικτυώνεται ασύρματα και ενσύρματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι υπολογιστές είναι πλήρως εξελληνισμένοι.

Δείτε επίσης:
> Έφτασε η έκδοση 7.10 του λειτουργικού Ubuntu
> Νέα σειρά wide οθονών από την ASUS
> Dell OptiPlex 330: Σταθερότητα και απόδοση

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

Μπράβοο!! Πολύ ωραία κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers HP

Polaris: Υπερυπολογιστής exascale θα τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η Hewlett Packard Enterprise εισέρχονται στην exascale εποχή παρουσιάζοντας έναν νέο υπερυπολογιστή.

Computers Intel

Σπάει το φράγμα των 5 GHz ο νέος επεξεργαστής Intel 11ης Γενιάς

Το νέο U Series chip 11ης Γενιάς της Intel θα μπορεί να φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5 GHz με τον ένα πυρήνα.

Computers Apple Apple iMac iPad Pro

Apple M1: Developer εντοπίζει κενό ασφαλείας που δεν διορθώνεται

Ο developer Hector Martin ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας που φαίνεται να επηρεάζει όλες τις συσκευές με το Apple M1 Chip.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.