Microsoft: Μετά από 17 χρόνια διόρθωσε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας των Windows

Microsoft, Microsoft: Μετά από 17 χρόνια διόρθωσε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας των Windows

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ένα σοβαρό κενό στο Domain Name System των Windows, το οποίο η Microsoft διόρθωσε σχετικά άμεσα. Οι ερευνητές και η εταιρεία καλούν όλους τους χρήστες να ενημερώσουν άμεσα τα συστήματα τους με το επίμαχο patch που κυκλοφόρησε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Χρειάστηκαν 17 ολόκληρα χρόνια για να το βρουν

Ο Sagi Tzaik, από τη γνωστή εταιρεία Check Point που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακάλυψε έναν τρόπο εκτέλεσης κακόβουλου κώδικα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση ιστότοπων, την παρακολούθηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων, την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, και τη λήψη offline ιστοσελίδων.

Στην ευπάθεια έχει δοθεί το κωδικό όνομα SigReg και η Check Point αναφέρει ότι επηρεάζει τις εκδόσεις των Windows Server από το 2003 μέχρι το 2019. Η Microsoft δήλωσε ότι το σφάλμα είναι “wormable” και επιτρέπει στους χάκερ να επέμβουν σε πολλά συστήματα ταυτόχρονα προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά.

Η SigReg αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους εταιρικούς πελάτες που διαχειρίζονται τις δικές τους πλατφόρμες, κυρίως γιατί σε τέτοια δίκτυα οι χάκερ μπορούν εύκολα να επεκτείνουν την επίθεση.

Επιπλέον, ο Omri Herscovici της Check Point ανέφερε ότι η παραβίαση ενός διακομιστή DNS είναι πολύ σοβαρή, γιατί τοποθετεί τον εισβολέα ένα βήμα πριν την πηγή ολόκληρου του οργανισμού. Επίσης, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό αρκετοί να έχουν εντοπίσει το κενό ασφαλείας και να το έχουν εκμεταλλευτεί, διότι υπήρχε στα συστήματα Windows για πάνω από 17 χρόνια.

Η Microsoft δήλωσε ότι γνώριζε για το σφάλμα και έχει ήδη αναπτύξει σχετικό fix το οποίο είναι διαθέσιμο στο τελευταίο Patch Tuesday update. Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει πως πρέπει όλοι οι χρήστες να κατεβάσουν άμεσα την ενημέρωση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.