Microsoft Surface 5: Έρχεται με Intel Kaby Lake επεξεργαστές και fingerprint sensor;

Το πιο ολοκληρωμένο Surface Pro 4 της Microsoft ήταν αρκετά δυνατό, αφού έφερε επεξεργαστή Intel, 16GB RAM και 256GB γρήγορου αποθηκευτικού χώρου. Ωστόσο, έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, και σίγουρα του χρειάζεται μια ανανέωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Microsoft θα κάνει μια σειρά hardware και software αλλαγών στο 5ης γενιάς Surface. Αρχικά, θα υπάρξει μια έκδοση με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο SSD, δηλαδή στα 512GB.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι νέοι Kaby Lake επεξεργαστές της Intel θα το κάνουν πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό στην κατανάλωση της μπαταρίας. Επιπλέον, η Microsoft λογικά θα επιλέξει και αυτή να μεταβεί σε USB Type-C θύρες, αλλά και Thuderbolt 3.

Το Surface Pen θα ανανεωθεί και αυτό, αφού θα αποκτήσει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, και θα έρχεται με ένα μαγνητικό charging dock. Υπάρχουν φήμες ότι, η ανάλυση της οθόνης θα ανέβει στο 4Κ, αφού η αρχιτεκτονική των Kaby Lake επεξεργαστών προσφέρει native 4K υποστήριξη.

Τέλος, ενσωματωμένος στην οθόνη θα βρίσκεται ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, για τον οποίο η Microsoft έχει καταθέσει πατέντες εδώ και χρόνια.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι λογικά την επόμενη άνοιξη, με το Surface 5 να τρέχει Windows 10 Redstone, με το που το ανοίξεις. Το επερχόμενο λογισμικό της Microsoft, θα επικεντρώνεται στην ενοποίηση όλων των συσκευών με Windows 10, συμπεριλαμβανομένου και του HoloLens. Ωστόσο, προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για το φθινόπωρο του 2017, οπότε αναμένουμε ακόμη κάποια επιβεβαίωση στο μέλλον.

Microsoft Surface Pro 5 rumors Intel Kaby Lake Processor 4K fingerprint sensor storage increased, Microsoft Surface 5: Έρχεται με Intel Kaby Lake επεξεργαστές και fingerprint sensor;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ge0kas

Αν κατέβει κάνα 1000ρικο λιγότερο θα κάνει θραύση.
Προς το παρόν πρέπει να διαθέτει το χειρότερο λόγο τιμής προς απόδοση

LeTak

Σωστος ο geOkas…

Nickolas

@ge0kas
Τι εννοείς να κατέβει ένα χιλιάρικο, η πιο φθηνή εκδοχή έχει 800 ευρώ, αν κατέβει ένα χιλιάρικο θα σου χαρίζουν και 200 ευρώ :p
Προσφορές έτσι κι αλλιώς γίνονται κατα καιρούς, αλλά να μειώσει σε τέτοια μηχανήματα η Microsoft την τιμή δεν πρόκειται, γιατί θέλει να δίνει χώρο και στους άλλους κατασκευαστές με παρόμοιες συσκευές σε χαμηλότερες τιμές να πάρουν μερίδιο της αγοράς.

AM

Επειδή στην Ελλάδα έχουμε κρίση πρέπει να κατηγορούμε την κάθε εταιρία για την τιμολόγηση των προϊόντων της;. Μια χαρά τιμή έχει. 2300 ευρώ στο Skroutz, you.gr! Ένας από εσάς τους “έξυπνους” ας μου βρει ένα laptop με i7 6thgen, 512gb ssd και 16gb ram, Windows 10 Pro, 2 κάμερες(8 και 5 MP), +παραπλήσια διάρκεια μπαταρίας κάτω από 2000 ευρώ, χώρια η ποιότητα των υλικών κατασκευής και η τεχνολογία της μαμάς Microsoft… Και το κυριότερο, επειδή στην χώρα μας έχουμε μισθούς πείνας, πρέπει να μας λυπηθούν και να αλλάξουν τις τιμές οι πολυεθνικές; Μήπως να κοιτάγαμε την καμπούρα μας; Έχουμε 24% Φ.Π.Α. Αν εφαρμόσεις αποφορολόγηση στην προαναφερθείσα τιμή θα δεις πώς ισούται με 1850, με ένα Φ.Π.Α της τάξης του 20% η τελική τιμή θα έφτανε τα 2050 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε το κέρδος των εμπόρων.

AM

λάθος, με ένα ΦΠΑ της τάξης του 10%..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.