Η ακτινογραφία μιας Motherboard

Μπορεί η καρδιά του ηλεκτρονικού υπολογιστή να είναι ο επεξεργαστής, όμως το motherboard είναι η ψυχή του. Μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για τις ανάγκες σου. Χρειάζεσαι ένα καλό motherboard με ποιοτικό chipset και άφθονες θέσεις για κάρτες, δίσκους και περιφερειακά. Τα περισσότερα motherboard έρχονται με ενσωματωμένη κάρτα μνήμης, ενώ άλλα διαθέτουν κάρτα γραφικών και κάρτα δικτύου…

Επεξεργαστής:
Η επιλογή εδώ περιορίζεται ανάμεσα σε επεξεργαστές των εταιρειών Intel και AMD.

Μνήμη:
Γενικά συνίσταται να αγοράζετε μνήμη υψηλότερης ταχύτητας που αυτή που υποστηρίζεται από τη μητρική σας. Η πιο διαδεδομένη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι τύπου DDR II με ταχύτητα δίαυλου τα 667MHz.

Γραφικά:
Για να απολαύσετε τα τελευταία παιχνίδια σε υψηλές ταχύτητες θα πρέπει να επιλέξετε κάρτα γραφικών τελευταίας τεχνολογίας τύπου PCI-Xpress. Σημαντικό ρόλο παίζουν ο «χρονισμός» της κάρτας γραφικών καθώς επίσης και ο τύπος μνήμης που χρησιμοποιεί. Η ταυτόχρονη χρήση δύο καρτών αναφέρεται ως SLI και Crossfire αναλόγως του «στρατοπέδου» που θα επιλέξετε, nVidia ή ΑΤΙ αντίστοιχα. Αν σας ενδιαφέρει η συρρίκνωση του κόστους, μπορείτε να επιλέξετε μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

LAN:
Δημιουργήστε το δικό σας οικιακό δίκτυο. Η πιο διαδομένη υποδοχή σύνδεσης για δύο ή και περισσότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ονομάζεται LAN. Θα τη βρείτε ενσωματωμένη σε όλες τις μητρικές.

Επεξεργάστηκε την 15 Δεκεμβρίου 2008 22:22

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.