Windows 10: Αρχές Νοεμβρίου το πρώτο σημαντικό update – Τι νέο φέρνει;

Την ώρα που τα Windows 10 έχουν φτάσει σε 110 εκατ. υπολογιστές, η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο μεγάλο update το οποίο αναμένεται αρχές Νοεμβρίου, ίσως και την πρώτη εβδομάδα. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει την κωδική ονομασία Threshold 2, φέρνει μεταξύ άλλων bug fixes και διάφορες προσαρμογές στο user interface.

Το update αναμένεται να φέρει μια νέα στήλη στο Start menu για επιπλέον Live Tiles, τα desktop apps θα έχουν χρωματιστά title bars και θα υπάρξει συνολική βελτίωση στα context menus.

Επίσης, στο συγκεκριμένο update περιμένουμε να συμπεριληφθούν τα Messaging και Skype Video apps τα οποία θα φέρουν native Skype κλήσεις και μηνύματα στα Windows 10.

Για τους fans του Edge browser η Microsoft έχει κάποιες πολύ μικρές αλλαγές, κυρίως bug fixes, καθώς τα extensions που έχει σχεδιάσει, λέγεται ότι θα καθυστερήσουν μέχρι το 2016. Τα extensions του Edge αναμένονται στο τρίτο major update με κωδική ονομασία Redstone.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Lumia: 54% πτώση στα έσοδα πωλήσεων

Windows 10: Αρχές Νοεμβρίου το πρώτο σημαντικό update - Τι νέο φέρνει;, Windows 10: Αρχές Νοεμβρίου το πρώτο σημαντικό update – Τι νέο φέρνει;

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Επίσης κάτι που δεν αναφέρουν ούτε οι πηγές αλλά ισχύει, με αυτό το update θα έρθει αρκετή βελτίωση συνεργασίας του desktop με Win10 mobile devices.

Ο Ινδός έχει δώσει άλλη πνοή στο γίγαντα.

Για να δούμε.

NZ

Αρκεί να μην εμφανίζονται διαφημίσεις στο start menu. Κάτι τέτοιο πήρε το αφτί μου. Μπορεί να ήταν και φήμες. Πάντως τα Win 10 με clean install, δείχνουν εντελώς διαφορετικά, απ’ οότι με μια απλή αναβάθμιση.

Gvirginia

@NZ Ναι θα έχει, αλλά όχι ακριβώς διαφημίσεις αλλά “προτάσεις”. Δηλαδή θα εμφανίζεται ένα δημοφιλές παιχνίδι – εφαρμογή για παράδειγμα, τις οποίες προτάσεις μπορείς να απενεργοποιήσεις με 2 κλικ.

Δε θα σου δείχνει προτάσεις αδυνατίσματος κτλ…

NLS

Παίζει να γίνει.
ΑΝ γίνει, το σίγουρο είναι ότι θα κλείνει με ένα click σε κάποιο setting (και εννοείται μόνο στις home εκδόσεις ή στην δωρεάν Bing έκδοση).
Θα πεις, τότε γιατί να το κάνουν.
Γιατί όταν έχεις κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια εγκαταστάσεις, ακόμα και το 90% να πάνε να το κλείσουνε το setting, μια χαρά κέρδος βγάζεις.

Andreas

Εγώ είχα διαβάσει ότι πλέον θα δίνεται η συνατότητα να αποθηκεύονται οι εφαρμογές του store στην κάρτα μνήμης και το περιμένω πώς και τι, γιατι όταν έχεις ταμπλέτα με 32 gb χώρο στη μνήμη, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μια τέτοια προοπτική. Τελικά, ισχύει;

Θοδωρης

Ακουσε κανεις αν θα φτιαχτουν τα gestures που ειχε ο browser στα 8.1 και δεν εχει ο edge; πχ η εντολη πισω.

Ειχε ζητηθει απο πολλους στο feedback… αλλα δε ξερω τη στνεχεια.

Τρελο downgrade το συγκεκριμενο στο surface…… μετανιωσα που τα εβαλα.

Gvirginia

@Θοδωρης Αν είναι ψηλά στο feedback τότε θα το βάλει στο μέλλον λογικά. Δοκίμασε το παρακάτω να δεις αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον Internet Explorer στο surface και αν έχει τα gestures που θες.

https://www.windowscentral.com/how-find-internet-explorer-windows-10-if-you-really-need-it

MANOS

@Andreas

Αυτό που λες γίνετε και τώρα.
Γράψε στην αναζήτηση Storage και θα σε πάει στην ρύθμιση που επιλέγεις την προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης εφαρμογών-μουσικής-βίντεο κτλ

Θοδωρής

@Andreas όπως σου είπε και ο @MANOS αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό στα Windows phone αρκεί φυσικά να έχεις κάρτα στο τάμπλετ – τηλέφωνο σου.

Gvirginia

Ο Andreas εννοεί τα Windows 10 για Desktop, στα οποία δε γίνεται να μεταφέρεις εφαρμογές στην SD. Στα Windows Phone 8.1-10 γίνεται. Από το build 10547 ενεργοποιήθηκε για τα Desktop W10.
Αν πάτε στο Desktop στο “Storage” θα δείτε ότι η επιλογή “New apps will save to:” δεν είναι ενεργοποιημένη.

Rouke

γνωριζεις κανεις πως μπορω να κανω clean install? ειναι απαραιτητο να εχω dvd?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.