Windows 10: Σε όλα τα νέα PC από 31 Οκτωβρίου 2016

Τα Windows 10 μέσα σε 3 μήνες ζωής έχουν καταφέρει να φτάσουν σχεδόν στο 8% της αγοράς με πάνω από 130 εκατ. χρήστες να έχουν τη νέα έκδοση εγκατεστημένη στους υπολογιστές τους. Το ποσοστό της Microsft είναι πολύ καλό και οφείλεται κυρίως στο ότι τα Windows 10 είναι δωρεάν αλλά και στις αλλαγές που έχει κάνει.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν κάνει την αναβάθμιση και παραμένουν σε Windows 7 ή Windows 8/8.1 για τους δικούς τους λόγους.

Όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα νέο PC και δεν θέλουν να έχουν προ-εγκατεστημένα Windows 10, η Microsoft δίνει διορία μέχρι του χρόνου τον Οκτώβριο. Από 31 Οκτωβρίου του 2016 όλα τα νέα PC θα πωλούνται με προ-εγκατεστημένα Windows 10. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Microsoft, όταν η ίδια “λανσάρει μια νέα έκδοση των Windows, επιτρέπει στους κατασκευαστές να πουλάνε PC με προηγούμενες εκδόσεις για δυο χρόνια”, χρονικό όριο το οποίο η ίδια μπορεί να αλλάξει, και το έκανε.

“When Microsoft launches a new version of Windows, we will continue to allow OEMs to sell PCs preinstalled with the previous version for up to two years after the launch date of the new version unless otherwise announced”.

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα από την πλευρά της Microsoft προκειμένου να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά των Windows 10.

Να επισημάνουμε φυσικά ότι αυτό αφορά μόνο σε νέους υπολογιστές που διατίθενται στην αγορά, αν θέλετε στον δικό σας υπολογιστή να κρατήσετε Windows 7 ή 8/8.1 δεν μπορεί να επέμβει κανείς, αλλά θυμίζουμε ότι το δωρεάν upgrade είναι μόνο για τον πρώτο χρόνο και αν θέλετε να αναβαθμιστείτε αργότερα, θα πρέπει να πληρώσετε.

Από τις αρχές του 2016 η Microsoft θα γίνει ακόμη πιο “πιεστική” σχετικά με την αναβάθμιση σε Windows 10. Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Windows 10: Σε όλα τα νέα PC από 31 Οκτωβρίου 2016, Windows 10: Σε όλα τα νέα PC από 31 Οκτωβρίου 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

H Microsoft ας σημειωθεί πως εδώ και καιρό (πριν τα 10άρια)
επιτρέπει στους ΟΕΜ να πουλάνε PC με προεγκατεστημένα Windows 7 professional
τη στιγμή που έχει ήδη διακόψει τη διάθεση των προεγκατεστημένων Windows 8.0 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.