Windows XP έως και τις 30 Ιουνίου 2008 για OEM

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες πελατών και συνεργατών της, η Microsoft παρατείνει τη διαθεσιμότητα των Windows XP μεταξύ των κατασκευαστών υπολογιστών (OEM), και των καναλιών μεταπώλησης για πέντε επιπλέον μήνες, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2008.

H κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο αίτημα πελατών της Microsoft, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων με περιορισμένους πόρους, για επιπλέον χρόνο προκειμένου να μεταβούν στα Windows Vista, το ασφαλέστερο και πλέον αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα.

Μία επιπλέον εναλλακτική που η Microsoft παρέχει για την ομαλή μετάβαση των επιχειρήσεων στο νέο λειτουργικό σύστημα είναι τα downgrade rights, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να προμηθευτούν τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος (Windows Vista Business ή Windows Vista Ultimate), έχοντας την δυνατότητα να τρέχουν, νόμιμα, προηγούμενες εκδόσεις στον υπολογιστή τους διατηρώντας το δικαίωμα να αναβαθμίσουν όταν θα είναι έτοιμοι.

Ενημερωτικά, η διάθεση των Windows Vista συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Με περισσότερες από 60 εκατομμύρια άδειες να έχουν πωληθεί μέχρι το καλοκαίρι, τα Windows Vista αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία της Microsoft. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το καλοκαίρι που πέρασε, 9 στους 10 οικιακούς υπολογιστές που αγοράζονταν είχαν εγκατεστημένα τα Windows Vista, ενώ ο συνολικός μέσος όρος ήταν 7 στους 10. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την ταχύτερη υιοθέτηση των Windows Vista στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 17:41

Σχόλια

  • Πριν κανένα τριμηνο αν θυμάμαι καλα η ισως και λιγο παραπανω μια έρευνα που είχε γινει ανέφερε οτι το 80 % των υπολογιστών που πωλόύνται στην Ελλάδα με τα βίστα πάνω , είναι ακατάλληλα για να τα τρέξουν καλά!! Πάντως ακόμα και σήμερα πάρα πολλές εφαρμογές που δουλεύουν οι εταιρίες και διάφοροι επαγγελματίες δεν έχουν βγάλει αναβαθμίσεις συμβατές με τα βίστα.

  • Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό Τάσο. Έκανα καθαρή αναβάθμιση σε Vista Ultimate και ένα σωρό προγράμματα δεν τρέχουν, ενώ όπως επισημαίνεις δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις.
    Πάντως σε ότι αφορά τους drivers βρήκα για όλα τα περιφερειακά.

  • Ομολογώ οτι με τους drivers Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάνει αρκετά καλη δουλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.