4ο Ευρωπαϊκό συνέδριο “Sound and Music Computing 07” στη Λευκάδα

Κατά την περίοδο 11-13 Ιουλίου 2007 διοργανώνεται στη Λευκάδα το 4ο Ευρωπαϊκό συνέδριο Μουσικής Πληροφορικής Sound and Music Computing ‘07 (SMC07) από τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…

…σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών ( ΕΡ.Η.Μ.Ε.Ε.) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Λευκάδας, της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λευκάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Συνέδριο έχει τεθεί, επίσης, υπό την αιγίδα των επιστημονικών ενώσεων: AFIM (Association Française d’ Informatique Musicale), AIMI (Associazione Italiana di Informatica Musicale), DEGEM (Deutsche Gesellschaft für Elektroakustische Musik) και της νεότευκτης Ελληνικής Εταιρίας Μουσικής Πληροφορικής (Ηellenic Computer Music Association). Προηγούμενα SMC έχουν διεξαχθεί: στο Παρίσι (2004), στο Salerno, Ιταλία (2005) και στη Μασσαλία, Γαλλία (2006).

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς κύρους Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες στο πεδίο της Μουσικής Πληροφορικής και Τεχνολογίας καθώς και νέοι ερευνητές οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Το πρόγραμμα των συνεδριών SMC07 θα πλαισιωθεί από multimedia εκθέσεις ερευνητικών φορέων Μουσικής Πληροφορικής, επιδείξεις πρωτότυπων ερευνητικών λογισμικών, που θα γίνουν στο κτίριο του Πνευματικού κέντρου Δήμου Λευκάδας, καθώς και από μια σειρά συναυλιών με έργα ηλεκτρονικής μουσικής διακεκριμένων συνθετών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό σε τρεις θεματικές βραδιές: Aκουσματική μουσική, Μουσική με Multimedia, Ζωντανή ηλεκτρονική μουσική με διαδραστικά μέσα. Στο χώρο του συνεδρίου θα λειτουργούν επίσης ηχητικές εγκαταστάσεις με πρωτότυπα θέματα από την πολιτιστική κληρονομιά της Λευκάδας με θέματα : «O άλλος Οδυσσέας», «Μνήμες και χίμαιρες του Φολκλορικού Φεστιβάλ». κ.α.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές στου συνεδρίου είναι ο διεθνούς φήμης, πρωτοπόρος, Γάλλος συνθέτης και ερευνητής J.C. Risset και o Σουηδός, κορυφαίος ερευνητής της ακουστικής της φωνής Johan Sundberg.

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 16:17

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.