Adidas: 3D-printed αθλητικό παπούτσι από σκουπίδια ωκεανών

H Adidas συνεργάστηκε με την Parley for the Oceans (μια κίνηση με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα) και δημιούργησε ένα νέο 3D-printed αθλητικό παπούτσι από πλαστικά σκουπίδια. Το πάνω μέρος είναι από πλαστικά που βρέθηκαν στη θάλασσα και η σόλα από 3D-printed πολυεστέρα και δίχτυα ψαρέματος.

H Adidas δημιούργησε το συγκεκριμένο prototype για να δείξει ότι πρέπει να καθιερωθούν νέα standards στην βιομηχανία. Η Parley με την συνεργασία με την Adidas ευελπιστεί στην μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία των ωκεανών.

Το συγκεκριμένο παπούτσι είναι μέρος του project Futurecraft 3D που παρουσίασε η Adidas τον Οκτώβριο και αφορά σε custom-made παπούτσια. Ο κάθε ένας μπορεί να εκτυπώσει το παπούτσι της αρεσκείας του ανάλογα με τη χρήση που θέλει.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Δεκεμβρίου 2015 18:28

Σχόλια

  • Ισχυει @Jorge πολυ ωραιο!Και εγω θα το αγοραζα...και ειδικα σαν κινηση ειναι πολυ εξυπνη και οικολογικη!

  • Φυσικά δεν αναφέρει πουθενά το πόση ενέργεια καταναλώθηκε για να επαναπολυμεριστεί το πλαστικό. Το πιθανότερο είναι ότι είναι τελείως ασύμφορο ενεργειακά. Δεν το τρώω. Τουλάχιστον όχι τώρα. Έχω φάει πολλές φόλες από δήθεν οικολογικά προϊόντα. Αν θέλουν να μας πείσουν ας δημοσιεύσουν το πόση ενέργεια και πόσα χημικά χρησιμοποίησαν για να επαναπολυμερίσουν το πλαστικό,

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.