Gear

EasyJet Sneakairs: Τα παπούτσια που λειτουργούν ως GPS

Για όσους θέλουν να βασιστούν στην τεχνολογία για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, υπάρχουν τα λεγόμενα wearables, τα οποία φοράς στο χέρι ή (όπου αλλού) για να μην έχεις συνεχώς μπροστά σου ένα smartphone για διάφορες λειτουργίες.

Αν όμως δεν θέλεις να φοράς ούτε στον καρπό σου ένα gadget, έρχονται τα “έξυπνα” παπούτσια για να λειτουργήσουν ως GPS που στην κυριολεξία θα οδηγήσει τα βήματά σας.

Τα EasyJet Sneakairs, είναι ένα ζευγάρι αθλητικά, τα οποία συνδέονται με το κινητό μέσω Bluetooth και το κάθε παπούτσι ενσωματώνει ένα μικρό σύστημα που δονείται στο κάθε πόδι όταν πρέπει να στρίψεις δεξιά ή αριστερά. Πιο πολύπλοκες δονήσεις δημιουργούνται όταν αποκλίνεις από τη διαδρομή ή όταν έφτασες στον προορισμό σου.

Αν κάτι σας θυμίζει το όνομα, το project ανήκει στην αεροπορική EasyJet. Αυτό που επιχειρεί να κάνει στο prototype αυτή τη στιγμή είναι να αυξήσει τη διάρκεια της μπαταρίας έτσι ώστε να αντέχει πάνω από 3 ώρες.

Στόχος είναι να δημιουργήσει ένα universal σύστημα δόνησης για να μπει στα ήδη υπάρχοντα παπούτσια.

Δείτε το video:

Πηγή

Σχόλια

  • Αν είχε και gps και απλά το κινητό ήταν ένα interface και χρησιμοποιούνταν απλά για να λάβει τις uptodate οδηγίες θα ήταν καλύτερο.

    Εδώ βλέπουμε απλά ένα mode δόνησης που βρίσκεται στα παπούτσια σου και σου λέει που να πας αφού έχει καταναλώσει και πόση μπαταρία από το κινητό. Στη βαρκελώνη δε θα σε βγάζει ούτε να πας από τη Sagrada familia στη La Boqueria

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.