Gear

Google: Ετοιμάζεται να προσθέσει το Raspberry Pi 3 στις υποστηριζόμενες συσκευές

Το Raspberry Pi 3, η νεότερη έκδοση του δημοφιλούς υπολογιστή μικρού μεγέθους, ετοιμάζεται να προστεθεί στην λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκεύες του Android, αν λάβουμε υπ’όψην μας το νέο code repository που άνοιξε στο Git η Google.

Πριν απο λίγο καιρό, το Raspberry Pi 3 ήρθε στην αγορά προσφέροντας αρκετές αναβαθμίσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, μερικές εκ των οποίων είναι η προσθήκη Wi-Fi και Bluetooth συνδεσιμότητας (στα προηγούμενα μοντέλα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί συσκευή μέσω USB) και πιο γρήγορο επεξεργαστή (1.2 GHz αντί για 900ΜHz) που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση 50-60% σε σχέση με το Pi 2.

To Raspberry γενικότερα, έχει τεράστια απήχηση στην κοινότητα των προγραμματιστών αλλά και όσων ασχολούνται με υπολογιστές και ηλεκτρονικά, κυρίως λόγω της ευκολίας που προσφέρει όσον αφορά στην δημιουργία πρωτότυπων και χρήσιμων DIY projects αλλά και λόγω του μικρού μεγέθους και της απλής αρχιτεκτονικής του.

Η Google, βλέποντας την αναβάθμιση του Pi σε συνδυασμό με το πόσο δημοφιλές είναι, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι, χωρίς να έχει γίνει κάποια ανακοίνωση προς το παρόν, δημιούργησε ένα νέο repository στο Git για το Pi 3, στο ίδιο repository που χρησιμοποιεί για τις Nexus συσκεύες αλλά και για το generic source code. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η Google σκοπεύει να δημιουργήσει Android έκδοση που θα τρέχει στο Pi 3, ή αν θα προσφέρει κάποιου είδους interface για την επικοινωνία Android-Pi.

Η συγκεκριμένη κίνηση θα προσφέρει αρκετές εναλλακτικές και νέες λειτουργίες στους χρήστες του Pi 3 ενώ η Google απο την πλευρά της, θα έρθει πιο κοντά στους νέους developers, δίνοντας τους πρόσβαση στο Android και μέσω του Raspberry Pi.

Πηγη

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Δημήτρης Αφεντούλης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.