Gear

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη. Η IBM θέτει ως στόχο της, σε δύο χρόνια από σήμερα, να δημιουργήσει έναν κβαντικό υπολογιστή 37 φορές πιο γρήγορο.

Ο κβαντικός υπολογιστής που παρουσίασε η IBM στα κεντρικά της γραφεία στη Γερμανία έχει το όνομα Q System One. Θα τοποθετηθεί σε βιομηχανική περιοχή κοντά στην Στουτγάρδη, ενώ είναι ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής της IBM που τοποθετείται εκτός των ΗΠΑ.

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι τοποθετημένος σε έναν γυάλινο θόλο ύψους 2.7 μέτρων για να προστατεύονται τα qubits από παρεμβολές, με τον υπολογιστή να έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Φεβρουάριο. Πολλοί κάνουν λόγο για ένα θαύμα της Πληροφορικής που έχει τεθεί σε εφαρμογή με εξαιρετικά μεγάλες υπολογιστικές δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IBM θέλει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην κβαντική τεχνολογία μέχρι και το 2025.

Επεξεργάστηκε την 16 Ιουνίου 2021 11:48

Σχόλια

  • Ουαου!Αραγε θα βγουνε ποτε κβαντικα κινητα?Η ακομη καλυτερα,κβαντικες παιχνιδοκονσολες?Πω πω GOD OF WAR να τους ριχνει βρωμοξυλο με κβαντικη δυναμη!!!

    • Λες να είναι αυτή η λύση του προβλήματος της πείνας στην Αφρική; Αν είναι έτσι μπράβο, αλλιώς... Καινούρια βάσανα μας περιμένουν.

  • Μπλιααχχχ . Που ήταν κρυμμένοι αυτοί τόσο καιρό? Σιγά τα ωα . Για να μετρηθεί με τον νέο M2 αρμ της απόλυτης υπέρλαμπρης θεάς μας να το σκίσει στο αντουντου. 100.000.000 πόντους κ νέο ρόζ απαλό για τους πολυ απαιτητικούς επαγγελματίες. IBM k κβαντικά .πφφφ σιγά.
    apple rules, no doubt.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.