Gear

Η Motorola παρουσιάζει τη δική της ασύρματη φόρτιση από απόσταση


Η Motorola παρουσιάζει μέσα από ένα νέο βίντεο τη δική πρόταση στην ασύρματη φόρτιση από απόσταση, η οποία όμως βασίζεται στην τεχνολογία Qi. To επίσημο βίντεο ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Xiaomi, όμως δείχνει μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, με εξέλιξη της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το επίσημο βίντεο από τη Motorola, ο φορτιστής Motorola One Hyper μπορεί να φορτίσει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα σε απόσταση. Στο demo, έχουν τοποθετηθεί δύο Motorola Edge, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 80 και 100 εκατοστών από τον φορτιστή και μπορούν να φορτίσουν. Βέβαια, δε γνωρίζουμε με τι ταχύτητα γίνεται η φόρτιση, αν και περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μελλοντικά.

Η διαφορά σε σχέση με την τεχνολογία της Xiaomi είναι ότι χρειάζεται η συσκευή να μένει ακίνητη μπροστά από τον φορτιστή της εταιρείας, όπως επίσης και να μην καλύπτεται από κάτι ο φορτιστής. Φαίνεται πως ο Motorola One Hyper λειτουργεί σαν πομπός της ασύρματης φόρτισης και μπορεί να εκπέμψει σήμα σε μία απόσταση μπροστά του, χωρίς να υπάρχουν παρεμβολές. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι ο “σωστός τρόπος για ασύρματη φόρτιση”.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 29 Ιανουαρίου 2021 18:05

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.