Impacto: Ολοκληρωμένη VR εμπειρία και με εικονικά “χτυπήματα”

Το Virtual reality είναι σίγουρα το επόμενο μεγάλο βήμα και έχουν ξεκινήσει να λανσάρονται οι πρώτες συσκευές. Όσοι το έχουν δοκιμάσει σε καλή ποιότητα δηλώνουν ότι πράγματι ξεχνούν ότι βρίσκονται σε εικονικό κόσμο. Ποιο είναι λοιπόν το επόμενο βήμα; Οι Γερμανοί ερευνητές θέλουν να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία όπου μπορείς να αισθάνεσαι στο σώμα σου αυτό που συμβαίνει στο εικονικό περιβάλλον.

Δημιούργησαν το Impacto, ένα armband (περιβραχιόνιο) το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση prototype και σου επιτρέπει όταν για παράδειγμα παίζεις ένα παιχνίδι μποξ, να αισθάνεσαι στο σώμα σου το “χτύπημα”.

Το armband συνδυάζει βασικό απτικό feedback (δονήσεις ή αγγίγματα στο δέρμα) με ηλεκτρικά ερεθίσματα στους μύες για να εξομοιώνεται η αίσθηση της φυσικής επαφής. Οι Γερμανοί επιστήμονες από το Human-Computer Interaction στο Ινστιτούτο Hasso Plattner, αναφέρουν ότι είναι κατά κάποιον τρόπο μια ψευδαίσθηση που κάνει τον χρήστη πιστεύει ότι όντως χτυπήθηκε από κάτι.

Ωστόσο η τεχνολογία αυτή δεν χρησιμοποιείται για να νιώσετε το χτύπημα μόνο σε κάποιον εικονικό αγώνα πυγμαχίας, αλλά μπορεί να φορεθεί και στο πόδι για να “παίξετε” ποδόσφαιρο.

Δείτε το video:

Impacto: Ολοκληρωμένη VR εμπειρία και με εικονικά χτυπήματα, Impacto: Ολοκληρωμένη VR εμπειρία και με εικονικά “χτυπήματα”

Impacto: Ολοκληρωμένη VR εμπειρία και με εικονικά χτυπήματα, Impacto: Ολοκληρωμένη VR εμπειρία και με εικονικά “χτυπήματα”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τάσος

θα γεμίσουμε και το σώμα μας σιγά σιγά με καλώδια αα ρε κατάντια.. Ζησαμε την πραγματική και μας έλειπε η εικονική

Konstantinos

Προβλεπω εθισμένους να ερωτεύονται, να εργάζονται και να εγκληματούν σε εικονικούς κόσμους. Θα παρακαλαμε να μας τραβήξουν την πρίζα. Και τότε θα βρίσκουμε ενα σπίτι ρημαγμένο και μια ζωή ανυπαρξίας λίγο πριν γίνουμε χωμα. Κάποιοι ίσως πληρώνουν για ένα όμορφο εικονικό τέλος γιατί στη ζωή δε θα αντέχουν τη μιζέρια. Που είσαι με τα ηθικά σου τεχνομάχια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.