4 τρόποι με τους οποίους το LG ThinQ AI θα σας βοηθήσει στο σπίτι

, 4 τρόποι με τους οποίους το LG ThinQ AI θα σας βοηθήσει στο σπίτι

Η LG με το LG ThinQ ΑΙ στοχεύει στο να μας βελτιώσει την καθημερινότητά μας στο σπίτι, κάνοντάς την πιο διασκεδαστική και πιο απλή, μιας και με τις έξυπνες οικιακές συσκευές οι οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η ζωή μας στο σπίτι αλλάζει.

Δεν είναι μόνο η πολυετής εμπειρία της LG στο σχεδιασμό των συσκευών που είναι σημαντικός παράγοντας αλλά και το ότι η δημιουργία του οικοσυστήματος LG ThinQ ΑΙ που αποτελείται από έξυπνες συσκευές που η διασύνδεση μεταξύ τους στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, κάνουν το χειρισμό τους μια εύκολη διαδικασία. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, χρειάζονται και τα κατάλληλα εργαλεία, με το LG ThinQ app αλλά και τις φωνητικές εντολές, να αναλαμβάνουν δράση και να βοηθούν το χρήστη στο να έχει τον έλεγχο στο να διαμορφώσει το κατάλληλο έξυπνο σπίτι.

Η τηλεόραση αλλάζει μορφή

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την τηλεόραση διαχρονικά, να είναι απλά μια συσκευή για να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας σειρές, ταινίες, αθλητικά, να παίζουμε τα αγαπημένα μας video games και γενικά να προβάλλεται υλικό για τη διασκέδασή μας. Η LG έρχεται να αλλάξει αυτήν την κατάσταση καθώς με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021, το σαλόνι στο σπίτι μας γίνεται ένα κέντρο ελέγχου των έξυπνων συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει, μιας και το αναβαθμισμένο LG ThinQ AI στο WebOS 6.0 το οποίο υποστηρίζει φωνητικές εντολές και στα ελληνικά, κάνει το χειρισμό της τηλεόρασης, την αναζήτηση προγραμμάτων και οπτικοακουστικού περιεχομένου αλλά και το χειρισμό των έξυπνων συσκευών μέσα από το Home Dashboard, μια απλή διαδικασία.

Αυτό που κάνει τη διαφορά στο Home Dashboard είναι το ότι μπορούμε να ελέγχουμε τις έξυπνες συσκευές που είναι συμβατές με το LG ThinQ AI και ειδικότερα συσκευές μέσω των οποίων έχουμε δυνατότητα να ελέγξουμε την ένταση και το χρώμα στο φωτισμό, να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε την παροχή συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε έξυπνες πρίζες αλλά και να ελέγξουμε έξυπνους διακόπτες στους οποίους είναι συνδεδεμένες οι συμβατές συσκευές, στις οποίες μπορούμε να παρέμβουμε και να τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις λειτουργίας τους. Όλα αυτά γίνονται από την άνεση του καναπέ μας, δίνοντας την κατάλληλη φωνητική εντολή και μάλιστα στα ελληνικά, με απλό τρόπο έκφρασης και χωρίς να χρειάζονται ειδικά πρότυπα εντολών αναφορικά με το πως θα πρέπει να διαμορφώσουμε την ομιλία μας ή να αναφωνήσουμε κάποιο συνθηματικό για να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία διαχείρισης των εντολών αυτών.

, 4 τρόποι με τους οποίους το LG ThinQ AI θα σας βοηθήσει στο σπίτι

Η δύναμη του LG ThinQ app

Για να μπορεί να λειτουργήσει ένα τόσο απαιτητικό οικοσύστημα, χρειάζεται το κατάλληλο “εργαλείο”, με το LG ThinQ app να είναι εδώ για να κάνει τη διαχείριση των συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών κάτι παραπάνω από εύκολη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει τις συσκευές αυτές έτσι ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό τους και μέσα από την εφαρμογή να μπορεί να κάνει τις διαθέσιμες ενέργειες για κάθε συσκευή.

Η εφαρμογή είναι απλή στη χρήση και κατανοητή στο πως να τη χειρίζεται οποιοσδήποτε, και υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο στο να έχουμε όλες τις συσκευές να εμφανίζονται στην ίδια οθόνη, αλλά και να δημιουργήσουμε δωμάτια στα οποία μπορούμε να καταχωρήσουμε τις συσκευές αυτές. Έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε δωμάτια όπως “Κουζίνα”, “Σαλόνι”, “Μπάνιο”, “Γραφέιο” και άλλα και να καταχωρήσουμε κάποια έξυπνη συσκευή συμβατή με το LG ThinQ AI την οποία μπορούμε να ελέγξουμε με ένα απλό πάτημα στην οθόνη της συσκευής μας.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι με το LG ThinQ app, μπορούμε να ελέγχουμε τις έξυπνες συσκευές ακόμα και όταν δε βρισκόμαστε στο σπίτι, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με το που γυρίσουμε σε αυτό. Για παράδειγμα, έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό στο σαλόνι για να έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον με το που φτάσουμε στο χώρο μας, ο οποίος θα έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και αέρα καθαρό που θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα και πιο ξεκούραστα, κάτι το οποίο είναι άκρως απαραίτητο μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μέσω του LG ThinQ app μπορούμε όχι μόνο να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε μια συσκευή απομακρυσμένα, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τις ρυθμίσεις της ίδιας της συσκευής, μόνο με ένα πάτημα στην οθόνη του smartphone μας, έτσι ώστε να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε, ακόμα και αν δε βρισκόμαστε στον προσωπικό μας χώρο.

, 4 τρόποι με τους οποίους το LG ThinQ AI θα σας βοηθήσει στο σπίτι

Έγκαιρη διάγνωση σφαλμάτων

Το οικοσύστημα της LG που στηρίζεται στο LG ThinQ AI που μιλάει ελληνικά δεν εξυπηρετεί μόνο στο να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών και τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων σε αυτές, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη χρήση τους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δράσουμε έγκαιρα προτού δημιουργηθούν, ενδεχομένως, περαιτέρω προβλήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία των συσκευών.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδοποιήσεων που εμφανίζονται στο smartphone μας, τα οποία μας ειδοποιούν για κάποιο σφάλμα σε μια συσκευή, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση ενός εξαρτήματος το οποίο παρουσιάζει βλάβη και επηρεάζει την απόδοση της συσκευής. Μόλις παρουσιαστεί κάποια δυσλειτουργία, θα εμφανιστεί η σχετική ειδοποίηση στο smartphone μας αλλά και την ίδια την LG ThinQ εφαρμογή, για την αντικατάσταση του εξαρτήματος, κάτι το οποίο ενδεχομένως να είχαμε αγνοήσει, με αποτέλεσμα η λειτουργία της συσκευής να συνεχιζόταν να μην είναι ομαλή και να προκαλούσε ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Επίσης, αν εντοπίσουμε εμείς κάποιο ζήτημα με τη λειτουργία της συσκευής μας, μπορούμε μέσω του LG ThinQ app να κάνουμε διαγνωστικό τεστ το οποίο εξετάζει το αν οι λειτουργίες της εκτελούνται ομαλά και δεν παρουσιάζουν μη φυσιολογική λειτουργία. Έτσι, ανάλογα με τα αποτελέσματα του τεστ, μπορούμε είτε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μα είτε να απευθυνθούμε στην τεχνική υποστήριξη για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει.

, 4 τρόποι με τους οποίους το LG ThinQ AI θα σας βοηθήσει στο σπίτι

Το σπίτι προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής μας

Το LG ThinQ AI αποτελεί το οικοσύστημα της LG το οποίο μας βοηθά στο να διαμορφώσουμε το ιδανικό έξυπνο σπίτι, καθώς οι συσκευές που μπορούν να γίνουν μέρος του οικοσυστήματος αυτού, συνεργάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με τις ανάγκες μας, όποτε το επιθυμήσουμε εμείς. Ο στόχος δεν είναι μόνο στο να αποκτήσουμε ένα έξυπνο σπίτι με τεχνολογικά προηγμένες συσκευές, αλλά στο να διαμορφώσουμε το προφίλ του σπιτιού με τρόπο τον οποίο δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το προφίλ του σπιτιού που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλάζει, έτσι ώστε αυτό να προσαρμόζεται στις συνήθειες και τις ανάγκες μας και όχι το αντίστροφο που γινόταν μέχρι σήμερα, με τον έλεγχο να βρίσκεται στα χέρια μας.

Κάνοντας μια σύγκριση σχετικά με το πως ένα σπίτι ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια και το πως διαμορφώνεται σήμερα, θα δούμε τεράστιες διαφορές. Το σπίτι μέχρι χτες ήταν ένας χώρος όπου ζούμε, διασκεδάζουμε, ξεκουραζόμαστε, εργαζόμαστε, και ήταν απλά ένας χώρος ο οποίος δε “γνώριζε” κάτι για εμάς. Ρίχνοντας μια ματία στο παρόν αλλά και το μέλλον, το έξυπνο σπίτι του σήμερα, γνωρίζει τις συνήθειές μας, μόνο και μόνο αν σκεφτούμε το ότι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας σειρά ή ταινία στην τηλεόραση LG 2021, εμφανίζονται προτάσεις για να παρακολουθήσουμε άλλες ταινίες και εκπομπές σύμφωνα με το ιστορικό των εκπομπών που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο, η τηλεόραση “καταλαβαίνει” το τι μας αρέσει και μας προβάλλει σχετικές προτάσεις που θα βελτιώσουν τη διασκέδασή μας ακόμα περισσότερο.

Επίσης, πριν χρόνια, είχαμε τις συσκευές στο σπίτι τις οποίες μπορούσαμε να τις χειριστούμε ενώ βρισκόμαστε στο σπίτι, και πολλές φορές, όταν φεύγαμε από το σπίτι, μπορούσαμε να είχαμε αφήσει το κλιματιστικό να δουλεύει ή κάποια τηλεόραση ανοιχτή. Αυτό πλέον έχει αλλάξει καθώς μέσω του LG ThinQ AI και της σχετικής εφαρμογής, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τις συσκευές που δε χρειάζεται να είναι σε λειτουργία, εξοικονομώντας όχι μόνο χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και καλύτερη διαχείριση ενέργειας που θα συμβάλλει στο να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον που ζούμε.

Το οικοσύστημα της LG που στηρίζεται στο LG ThinQ AI, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη λειτουργία των συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών σύμφωνα με τις ανάγκες τους, καθώς και να τις ελέγξουν είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε απομακρυσμένα. Με αυτόν τον τρόπο, η LG μας δείχνει το πως μπορεί το σπίτι μας να είναι όχι μόνο τεχνολογικά προηγμένο, αλλά και διαμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο, που να βελτιώνει την καθημερινότητά μας σε αυτό, σε βαθμό που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό, πάντα μέσα από τη διαχρονική αξιοπιστία της εταιρείας και με υπηρεσίες προς το όφελος του κάθε χρήστη.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG Meta VR headset

Meta: Συνεργασία με LG για το VR headset των 2.000 $ που έρχεται το 2025

Νέα είδηση για τη Meta και για μια επερχόμενη συνεργασία με την LG για ένα νέο VR headset που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Business IFA 2023 LG LG Electronics

Η LG μοιράζεται το όραμά της για μια βιώσιμη ζωή [IFA 2023]

Η LG Electronics (LG) προσκαλεί τους καταναλωτές από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τις τελευταίες καινοτομίες της στην IFA 2023 στο Βερολίνο της Γερμανίας (1-5 Σεπτεμβρίου).

Gear LG

Ρομπότ CLOi: Κορυφαίες επιδόσεις και αξιόπιστη εξυπηρέτηση

Με έξι τροχούς και αυτόνομη ανάρτηση, το νεότερο ρομπότ εξυπηρέτησης της LG προσφέρει βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών σε χώρους εστίασης.

Cars LG

Το τμήμα Vehicle component Solutions της LG γιορτάζει δέκα χρόνια

Η LG τιμά τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της για την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της κινητικότητας, γιορτάζοντας τη δεκαετή κληρονομιά της.