Philips, Πουλάει το 70% του τομέα των τηλεοράσεων

Νέα εποχή για τη Philips η οποία ανακοίνωσε ότι μεταφέρει τις δραστηριότητές της στον τομέα των τηλεοράσεων σε joint venture που θα δημιουργήσει με την εταιρεία TPV από το Hong Kong. Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά και δημιουργηθεί η νέα εταιρεία, η TPV θα κατέχει το 70% και η Philips το 30%.

Η νέα εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη διάθεση, το marketing και τις πωλήσεις των τηλεοράσεων Philips σε ολόκληρο τον κόσμο με εξαίρεση τις χώρες Κίνα, Ινδία, Αμερική, Καναδά, Μεξικό και ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής.

Το brand name Philips είναι πολύ ισχυρό και θα εξακολουθήσει να κοσμεί τα μοντέλα των τηλεοράσεων της νέας εταιρείας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2011 15:11

Σχόλια

  • Αυτό με τη Philips δεν μπορώ να το καταλάβω. Εδώ και χρόνια σταδιακά εγκαταλήπει την λιανική αγορά που την ανέδειξε σαν εταιρεία και επικεντρώνεται στον σχεδιασμό επαγγελματικών προϊόντων. Τόσο δύσκολο ήταν να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Κίνα και να παράγει εκεί όπως τόσες άλλες εταιρείες; Ξέρει κανείς τι παίζει;

  • Η κατάρα της Philips ήταν το Ambilight. Δεν θα το βρείτε πουθενά γραμμένο αυτό, ούτε σε στατιστικές, ούτε σε μελέτες αγοράς. Και δεν το κατάλαβαν ούτε οι ίδιοι στη Philips.

    Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, θυμηθείτε ότι η πρώτη επέμβαση της TPV θα είναι να ξηλώσει τα λαμπάκια.

  • Προσωπικά πιστεύω οτι τα "λαμπακια" ειναι ενα απο τα καλύτερα χαρακτηριστικα των Φίλιπς τηλεωρασεων... και εξάλλου σε οποιον δεν αρεσουν τα απενεργοποιεί ;)

  • Παιδια sorry που θα βγω λιγο offtopic αλλα ψαχνω για οθονη για τον υπολογιστη π θα παρω κ χρειαζομαι βοηθεια.Θελω μια maximum 210 euro,απο ιντσες λεω 22(αν και φιλοι μου λενε για μικροτερη γιατι θα εχω προβλημα με τα ματια)και FULLHD βοηθηστε με παρακαλω κατι π να υπαρχει στα multirama ή στο e-shop an ειναι δυνατον…

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.