ChatGPT: Ένα σφάλμα εκθέτει τα ιστορικά συνομιλιών AI σε άλλους χρήστες

ChatGPT, ChatGPT: Ένα σφάλμα εκθέτει τα ιστορικά συνομιλιών AI σε άλλους χρήστες

Η λειτουργία ιστορικού συνομιλίας του ChatGPT είναι εκτός σύνδεσης, μετά από ένα σφάλμα που παρουσίασε σύντομες περιγραφές συνομιλιών άλλων χρηστών με άτομα στην υπηρεσία.

Στο Reddit, ένας χρήστης δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει περιγραφές πολλών συνομιλιών ChatGPT, που είπε ότι δεν ήταν δικές του, ενώ κάποιος άλλος στο Twitter δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης του ίδιου σφάλματος. Ένας εκπρόσωπος του OpenAI επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι το σφάλμα δεν κοινοποιούσε πλήρεις συνομιλίες αλλά μόνο σύντομους περιγραφικούς τίτλους.

Το σφάλμα είναι μια σημαντική υπενθύμιση για να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις ευαίσθητες πληροφορίες που μοιράζεστε με το ChatGPT. «Παρακαλώ μην κοινοποιείτε ευαίσθητες πληροφορίες στις συνομιλίες σας», προειδοποιεί μια ανάρτηση στον ιστότοπο του OpenAI, η οποία επισημαίνει ότι η εταιρεία δεν μπορεί να διαγράψει συγκεκριμένα μηνύματα από το ιστορικό ενός ατόμου και ότι οι συνομιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση.

Η OpenAI έκλεισε προσωρινά το ChatGPT ως απάντηση στο σφάλμα, αλλά επανήλθε στο διαδίκτυο αργότερα. Η αιτία του προβλήματος θεωρείται ότι είναι ένα σφάλμα σε ένα ανώνυμο κομμάτι λογισμικού ανοιχτού κώδικα, σημειώνει το Bloomberg, αν και η έρευνα για την ακριβή αιτία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.