Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αντικείμενα από Αμερική και Κίνα

Η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης σημαντικού αριθμού καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ενημέρωση Σεπτέμβριος 2017: Τέλη εκτελωνισμού αντικειμένων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

2) Τα τέλη διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Τέλη προς το Δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)
Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Τα αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 350 ευρώ υπόκεινται σε κατ’ αποκοπήν δασμό 3,5%, εκτός κι αν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. Ως εμπορεύματα μη εμπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη, χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150 ευρώ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ.
Τα τέλη που προβλέπονται στον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. είναι:
• “Τέλος εκτελωνισμού”: 8 ευρώ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα.
• “Τέλος διαχείρισης δασμών”: 4 ευρώ, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι “ατελής” αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ.
• “Τέλος αναθεώρησης δασμών”: 10 ευρώ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν.

Τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών
• Εργατικά και έξοδα αποθήκευσης.
• Αμοιβή εκτελωνιστή, που συνήθως ξεκινά από τα 50 – 60€ και αυξάνει ανάλογα με την αξία του τιμολογίου.
Εναλλακτικά ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του εκτελωνιστή ή να κάνει τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνει αμοιβή εκτελωνιστή στην εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά απαιτείται η “Έκδοση Διατακτικής” με κόστος από 0 ευρώ μέχρι 35 ευρώ, συν το κόστος του τρίτου εκτελωνιστή (αν υπάρξει).

3) Τα ταχυδρομικά αντικείμενα εξωτερικού είτε διακινούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. είτε από εταιρείες ταχυμεταφορών, οφείλουν να επιδίδονται στη διεύθυνση του παραλήπτη.

4) Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται από τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών για τα ισχύοντα τέλη.

Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ “τέλους παρουσίασης στο τελωνείο” στα “τελωνειακώς ελεύθερα” ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη.

Επεξεργάστηκε την 28 Σεπτεμβρίου 2017 7:28

Σχόλια

  • TIP: να φερνετε τα πραγματα με το ταχυδρομειο της εκαστοτες χωρας.. υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο γιατι υπαρχει και πολυς ογκος αλλα και δεν νοιαζει καποιον αν θα περασει η οχι ενω στην courrier τους νοιαζει και το κυνηγανε

  • Συμφωνώ με τν kostashd2,απο προσωπική εμπειρία,ειδικά απο Αμερική με τα ταχυδρομια τους έχω φέρει πολλές φορές διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας χωρίς έξτρα χρέωση,αλλα δν πέτυχε σε όλα.πχ σε αξία προϊόντος 200$ πλήρωσα αλλα 100$ φόρο.

  • Παιδες εχω αγορασει παρα πολλες φορες κ κυριως απο αμερικη.το κολπο ειναι να πεις στον πωλητη να στο στειλει ως ''gift'' η το οριο τιμολογιου να φαινεται απο εξω 40$.η μεγαλυτερη χρεωση που ειχα ηταν ....3€.

  • Θελω να ρωτησω το εξης...και αν ισχυει αυτο που θα πω παρακατω ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να το μαθουν πολλοι αναγνωστες του Techblog (αν οχι ολοι :) ) ..Λοιπον οικογενειακος φιλος εκανε στο παρελθον (κοντινο σχετικα) παραγγελειες απο Αμερικη και εκανε το εξης 'κολπο'..ειχε ενα γνωστο που του τα αγοραζε εκεινος και του τα εστελνε σαν δωρο..ετσι δεν πληρωνε κανενα εκτελωνισμο...παιδια αυτο μου εχει πει..δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και σε ολα τα προϊοντα γι αυτο και το θετω εδω το περιστατικο ετσι οποιος ειναι γνωστης να μας 'δωσει τα φωτα του' για να γλιτωνουμε αρκετα λεφτα...Αν εχω την ευκαιρια θα ξαναρωτησω τον φιλο μου για να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες και να σας ενημερωσω απο την μερια μου

  • https://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587

    Διαβάστε και το παραπάνω άρθρο, όπου συμπολίτης μας κατηγορήθηκε για....λαθρεμπορία όπλων, επειδή αγόρασε από το US EBay ένα αναμνηστικό σπαθί του...Άρχοντα των Δακτυλιδιών!

  • Προσοχή με τις courier... Είναι καθαροί κλέφτες! Και επειδή είναι κλέφτες αναγκάστηκε φίλος να φτιάξει απόδειξη paypal για να περάσει το laptop των 1200 δολαρίων σαν netbook των 200. Ακόμα και με αυτή την απόδειξη τα έξοδα του τελωνειακού τους ήταν 140€. δηλαδή όσο η αξία του υποτιθέμενου netbook. Απλό ταχυδρομείο είναι η καλύτερη λύση.

  • μπραβο βλαχακης....πρεπει να το κάνουμε εκτυπωση όλοι και να τους το τριβουμε στην μουρη όταν ζητανε τα παραλογα ποσα........

  • Παιδια με τρομαξατε λιγο.Την προηγουμρνη εβδομαδα εκανα για πρωτη φορα στη ζωη μου αγορα προιοντων απο ebay.(κανω αγορες απο εξωτρικο χρονια αλλα πρωτη φορα μεσω ebay) .Παρηγγείλα 3 προιοντα,2 απο Γαλλια και 1 από Γερμανια συνολικης αξιας 800 ευρω.Από ότι ξέρω δεν πληρώνω φόρους για χωρες εντός Ε.Ε έτσι δεν είναι;

  • @@ @#!$$#%@#$ Πήρα κάμερα και μου την έστειλε φίλος απο την Αμερική ήταν σε πακέτο με άλλα πράγματα και είχε σταλεί ως GIFT και τους είπα αφού είναι gift... και μου είπαν οτι τα ανοίγουν όλα. Μάλλον υποπτεύομαι οτι το άνοιξαν επειδή το είχε βάλει και ασφάλεια σε περίπτωση που χαθεί... άχρηστοι το κέρατό μου και μου βάλανε 80 ευρώ φόρο...ήμουν έτοιμος να ανατινάξω τα ελτά χαχα τεσπά πάλι φτηνότερη βγήκε ... Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το "κόλπο" που δουλεύει

  • Το κολπο ειναι να φυγεις και να μη τους ξαναδεις μπροστα σου ακου φορο στο φορο $*:;*&$$*::&&$@&*:,οσοι γλυτωνουν λογο "δωρου" ειναι γιατι βαριούνται να τα αξιολογουν οταν εχει κινηση και ειναι δεδομενο οτι οι τελονιακοι και τα courier βαζουν και διακινουν τα μισα ναρκωτικα που υπαρχουν στην Ελλαδα.

  • όμορφο το άρθρο Κώστα και σχετικά συνοπτικό εγώ όμως για παράδειγμα εξακολουθώ και έχω απορίες,μήπως θα ήταν καλύτερο να προσθέσεις απο ένα αριθμητικό παράδειγμα για κάθε περίπτωση να καταλάβουμε στο περίπου τί και πώς?

  • Μα αξίζει το ρίσκο! Και 100 ευρώ να ήταν οι φόροι πάλι ο recodrive x2 μου δεν θα έκανε από Αμερική όσο τον έδινε το πλαίσιο....480 από Αμερική με μεταφορικά και στο Ελλαδιστάν 710...είμαστε ότι να ναι....στην τύχη όλα...το gift είναι χαζό σαν ιδέα το μόνο που ζητάς είναι χαμηλή τιμή στο πακέτο αν σου κάτσει σου έκατσε..

  • Αν πείτε στον πωλητή να σας στείλει το αντικείμενο σαν "gift" η σαν σουβενίρ, χωρίς να αναγράφει στην εξωτερική μεριά της συσκευασίας τιμή πώλησης, παρά μόνο το όνομά σας και τη διεύθυνση, από Αμερική δεν θα πληρώσετε τίποτα και από Κίνα θα πληρώσετε 3,5 ευρώ.

  • Κατι σιγουρο απο ανθρωπο,που εχει αγορασει δεκαδες ειδη απο την ΑΜΕΡΙΚΗ.
    Μην αγοραζετε ποτέ πραγματα,που στελνονται με τις εταιριες UPS και FEDEX.Ποτέ.
    Μονο απο την κρατικη Αμερικανικη εταιρια τα Αμερικανικα ΕΛΤΑ δηλαδη,που ειναι η USPS.
    Προσοχη USPS.Εχει και S στη μεση.
    Ποτέ δεν πληρωσα φραγκο με αυτην,ενω δυο φορες,που εφερα με τις αλλες,μου ηπιαν το αιμα.
    Και πηγα και στο Ελ.Βενιζελος.
    Aπο την Κινα και την Ιαπωνια,το ιδιο,ποτέ με τις παραπανω,η δε Ιαπωνεζικη εταιρια,ειναι φοβερη.Μου στειλανε ρολοι απο την Ιαπωνια,και ηλθε σε δυομισυ μερες.

    • Καλημερα Θοδωρη.Για την Global Shipping Program,τι γνωμη εχεις.Θελω να κανω μια σγορα απο Αμερικη απο ebay,λεει οτι τα πληρωνεις ολα στο τσεκ αουτ και δε πληρωνεις κατι εξτρα οταν ερθει το προιον σε σενα,γνωριζεις κατι?

      • Kalispera se oli tin parea. an kai 9 xronia prin ginontousan ta comments thelw na rotisw.

        Paraggelnei kaneis apo USPS tis Amerikis pleon?
        Paizei na glitosoume teloneio otan to antikeimeno anagrafete ws 300-400$ ?

        Den einai na mplekseis me trexamata kai apodeikseis to kerato tous.
        kalutera na ta plironame online na to eferne spiti

  • Τι να λεμε για Ελληνικο τελωνειο?Η χαρα του πασοκτζη.Εστειλα απο Ινδονησια μια πλακετα με ρελε απο ενα μηχανημα χαλασμενο για δειγμα του οποιου η αξια ειναι 75 ευρω με ΦΠΑ.Και ο καραγκιοζης απο το τελωνειο ζητησε 150 ευρω.Του ειπα να το κρατησει και θα του στειλω και ενα βαζακι βαζελινη για να το βαλει στο ...... του!

  • Theodore, με οποιαδήποτε μεταφορική μπορεί να σου κάτσει στραβή..εσένα απλά δεν σου έχει κάτσει ακόμα...

  • Παιδιά να είστε προσεχτικοί τελευταία διότι έχω την αίσθηση οτι τα τελωνεία αυστήρεψαν.

    Ενδεικτικά να πώ οτι πάντα φέρνω πράγματα με USPS αν είναι από αμερική ή ΕΛΤΑ αν το εμπόρευμα προέρχεται από άλλη χώρα . Κάτι κολώνιες που παράγγειλα αρχές Ιουνίου δεν ήρθαν καν μάλλον κλάπηκαν στα ΕΛΤΑ η κολήσανε στο τελωνείο και τα βούτηξε κάνας τελώνης.

    Βέβαια τα χρήματα τα πήρα πίσω από το paypal αλλά το θέμα ειναι πλέον οτι έχω ανασφάλεια να ξαναπάρω.

    Επίσης παίρνω τακτικά ρούχα από ένα site το οποίο έστελνε με usps , όμως δίχως ενημέρωση στείλανε τη τελευταία παραγγελία με DHL και όπως καταλαβαίνετε από κει και μετά άρχισε ένας αγώνας δίχως τέλος .

    Θα δώσω και αριθμητικά δεδομένα για να έχετε κατανού τη διαδικασία τελωνείων .

    1) φτάνει δέμα στο τελωνείο αεροδρομίου , courier τα σταματάνε επίτηδες για να σου πάρουν και άλλα λεφτά . ( αξία δέματος με τα μεταφορικά από αμερική 103 ευρώ)
    2) DHL ενημερώνει οτι αν θέλω το δέμα σπίτι πρέπει να πληρώσω 103 ευρώ ελάχιστη αμοιβή εκτελωνιστή συνεργάτη τους και όσους δασμούς βγάλει το τελωνείο .
    3) Λέω να επιστραφούν , μου λένε οτι θα επιστραφούν αν ο ιδιοκτήτης τα δεχθεί και θα μου πάρουν και τα έξοδα επιστροφής . δλδ από τα 103 ευρώ που είχα δώσει ζήτημα είναι αν θα παιρνα 50 μετά από κάνα μήνα. ( αν ο αποστολέας επίσης δε τα δεχθεί θα εγκαταλείπονταν στην αποθήκη)
    4) Αν δεν πήγαινα να τα πάρω εντός δύο ημερών από το τηλεφώνημα θα με επιβάρυναν με φύλαχτρα αποθήκης 7 ευρώ τη μέρα.

    5) Τελικά πήγα να κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου θεωρώντας οτι έχω τη μικρότερη οικονομική ζημιά έτσι .

    6) Πάω στο αεροδρόμιο στη μεριά που είναι τα cargo, η dhl απαιτεί 33 ευρώ ( πρακτορικά δικαιώματα = ελάχιστο νταβατζιλίκι ) για να μου δώσει τα έντυπα με τα οποία θα πάω στο τελωνείο. τι να κάνω τα δίνω.

    7) Πάω μέσα σε μια αίθουσα που διάφοροι τελώνες και φαρισαίοι σφραγίζανε μουτζουρώνανε διάφορα χαρτιά . Εγώ ευτυχώς έπεσα σε ένα καλό ο οποίος δε με ταλαιπώρησε και μου έβγαλε δασμούς 33 ευρώ .

    8) Μετά πήρα λεωφορείο πήγα στο κτίριο που στεγάζει το τελωνείο αεροδρομίου , απο όπου ξεκίνησα από το γραφείο του διευθυντή να μουτζουρώνει και να γράφει τα χαρτιά μου και στη συνέχεια άλλα 8-9 γκισε όπου απλά βάραγαν τα χαρτιά όποτε δε τεμπέλιαζαν .

    9) Στο βήμα 8 πλήρωσα τα 33 ευρώ δασμούς και παίρνω λεωφορείο πίσω για αποθήκη DHL εκεί ζητάνε και άλλα 13 ευρώ εργατικά . τι να κάνω πληρώνω ως κορόιδο.

    10) Τελικά με μια εγκυκλοπαίδεια χαρτιά παραλαμβάνω το δέμα και αρχίζω να παίρνω το δρόμο της επιστροφής .

    Αξία ρούχων 105 $
    μεταφορικά 45$

    Δασμοί 33 ευρώ
    Πρακτορικά
    δικαιώματα DHL 33 ευρώ
    εργατικά DHL 13 ευρώ

    + χαμένος χρόνος για να κάνω μόνος μου τη διαδικασία
    + κόστος βενζίνης για μετάβαση και επιστροφή από αεροδρόμιο

    Συμπέρασμα : Παρότι αγόραζα πολύ συχνά από το net θα το σκεφτώ πολύ για να ξανακάνω αγορά μετά από αυτό το χουνέρι που έπαθα.

  • Δεν ειπαμε;Ποτέ απο UPS -FedEx.Απλως επρεπε να το τονισεις στον πωλητή,οτι δεν αγοραζεις,αν δεν σου τα στειλουν με USPS,και αν το κανουν,θα τους τα γυρισεις πισω,με δικη τους χρεωση.
    (Κι εσυ Χριστιανε μου,δεν τους ελεγες,να βαλουν μια τιμη κατω απο τα $100.00,που υποτιθεται οτι ειναι καποιο ψυχολογικο οριο;)
    ΥΓ.Αυτα που λες,τα εχω παθει κι εγω καποτε,οταν ειχα φερει κατι ζυγαριες απο την Αμερικη,και δεν ηξερα τιποτα απ αυτα ο βλαξ,ετσι δεχτηκα να τα στειλουν με FedEx.Συμπερασμα;Μα μου ηπιαν το αιμα με το μπουρι της σομπας.

    • Δεν έχει σημασία το ποσό. Όλες οι ιδιωτικές κούριερ σταματάνε τα δέματα ασχέτου ποσού μόνο και μόνο για να "κλέψουν" όσα περισσότερα μπορούν από τους πελάτες. Έχει τύχει με ποσό πολύ κάτω των 22 ευρώ, που δε φορολογείται, να μου ζητάνε 120 ευρώ επιπλέον του ποσού που είχα ήδη πληρώσει, με αποτέλεσμα να έχω την ίδια ταλαιπωρία με τον παραπάνω κύριο. Δηλαδή για 16 ευρώ, παραγγελία, εγώ έπρεπε να πληρώσω 180 ευρώ επειδή στην Ελλάδα τα κούριερ είναι κλέφτες. Ακόμα και αν είναι κάτω του φορολογηταίου ποσού το πακέτο, άπαξ και σταματήσει στο τελωνείο, είσαι υποχρεωμένος να το εκτελωνήσεις...
      Το συμπέρασμα. ΠΟΤΕ ιδιωτικές κούριερ για μεταφορές εκτός ΕΕ.

  • Αυτά που γράφεις από πάνω τα ξέρω πολύ καλά , το θέμα είναι οτι το site που παραγγελνα ρούχα

    ήταν απευθείας η αντιπροσοπεία αυτής της μάρκας ρούχων . Και οταν έχεις να κάνεις με εταιρείες και υπαλλήλους δε σου κάνουν κόλπα τύπου δήλωσε το δώρο και αξία κάτω από 50$ .

    Βέβαια είχα καλομάθει γιατι είχα κάνει 15 παραγγελίες οι οποίες έρχονταν καθηστερημένα πάντα με τα ΕΛΤΑ αλλά ποτέ δε πλήρωσα φόρους, δασμούς , εκτελωνιστές και λοιπούς φαρισαίους.

    Το θέμα είναι οτι το site χωρίς να ενημερώσει οτι άλλαξε τρόπο αποστολής τα έστειλε με DHL .
    Πήρα 2 τηλέφωνα αμερική και διαμαρτυρήθηκα ζητώντας να ξαναβάλουν usps , έστειλα και email.

    Δεν τους νοιάζει αποτι κατάλαβα , προφανώς για κάποιο λόγω θέλουν να χάσουν όλους τους international πελάτες τους , διότι η DHL προφανώς επίτηδες ακολουθεί αυτή τη πρακτική .

    Άμα δεις παραπάνω τα ποσά που περιγράφω , το μεγαλύτερο ποσό η DHL το πήρε και όχι ο έμπορος ούτε το τελωνείο .

  • Σε καταλαβαινω απολυτα,μιας και τα περασα κι εγω.
    Το παθημα τωρα,να σου γινει μαθημα.Θα πηγαινεις αλλου.Ας ειναι καλα η Αμερικη,εχει 100 διαφορετικες πηγες.

  • Να ρωτησω ρε παιδια..Εχω παραγγειλει κατι απο Αμερικη με usps..Η κατασταση του δεματος ειναι customs clearance απο τις 23/7..Ποτε θα μου ερθει?Μπορω να το παρω μονος μου απο το αεροδρομιο?Αν ναι,πως?Ευχαριστω..

  • Ποιο αεροδρομιο φιλε μου;Απο το Ταχυδρομειο της γειτονιας σου θα το παρεις.
    Και αμα ειναι κατω απο $100,δεν θα πληρωσεις τιποτα.

  • Κοιτα,αν το ποσον που ΓΡΑΦΕΙ στα χαρτια ο πωλητης,ειναι πανω απο βια $120,τοτε θα πληρωσεις,αλλα σαφως λιγοτερα απο ο,τι με τις αλλες εταιριες UPS και FedEx.

  • ξερει κανεις να μου πει ποσα θα πληρωσω για ενα δεμα αξιας 70 ευρω στο τελωνειο ?πληρωσα ηδη 33ευρω στην fedex για να παρω τα πρακτορειακα δικαιωματα και ξερω πως θα δωσω αλλα 15 για τα εξοδα αεροδρομιου.νομιζω πως αφου δεν ξεπερνα τα 150 ευρω επιβαλλεται μονο ο Φ.Π.Α .

  • Μα γιατι δεχοσαστε να αγοραζετε δεματα με τηε Fedex και τη UPS;Δεν τα ειπαμε.ΜΑΚΡΥΑ απ αυτες.Τερμα.
    Μονον με την USPS,αλλοιως καλυτερα μην αγοραζετε τιποτα.Σιγα μην τους δωσω 60% νταβατζιλικι.Μια φορα πληρωσα,κι αυτο ηταν με Fedex,αλλα τοτε δεν τοξερα.Και εχω αγοραει πολλες ΔΕΚΑΔΕΣ ειδη απο την Αμερικη.
    Αν με ξαναδουνε,να μου γραψουνε.

  • εγω τωρα εμαθα οτι οτι ερχεται εκτος Ε.Ε με courrier περναει τελωνειο τοσο καιρο με ebay δεν ειχα κανενα προβλημα.γνωριζεις τι ποσο θα μου ζητησουν?λογικα θα 'ναι μονο ο Φ.Π.Α εφοσον δεν ξεπερνα τα 150 ευρω.

  • Δεν ξερω φιλε μου.Τωρα,ετσι κι αλλοιως την πατησες,και θα πληρωσεις την αμελεια σου να κοιτας την εταιρια με την οποια σου τα στελνουν.(Οπως την πατησα κι εγω μια φορα που εφερα απο Ηονγκ Κονγκ).

  • Παιδιά η κατάσταση είναι πραγματικά μία κοροϊδία.. Απλά ενημερώτικά γιατί ενδιαφέρομαι για μία αγορά από Σιγκαπούρη. Η ταχυδρομική AUSPOST γνωρίζει κανείς αν υπόκειται σε εξτρά χρεώσεις και λοιπά; Η συνολική τιμή της αγοράς, θα είναι 195 -200 ευρώ. Ευχαριστώ.

  • Εξαρταται τι αγοραζεις.Αν ειναι κατι χτυπητό,οπως τιποτα Canon,Nikon,θα βαρεσουν σιγουρα,οι Τελωνες,ανεξαρτητα απο το αν χρεωνει η μεταφορικη εταιρια.
    Αν ειναι κατι ουδετερο,μπορει και να τη βγαλεις καθαρη,αν αυτος,δεχτει να βαλει λιγοτερα στα χαρτια του Τελωνειου.
    Καποιοι αλλοι,απο ο,τι ξερω,βγαζουν και τα κουτια της συκευασιας,για να περασει σαν μεταχειρισμενο.

  • Μάλιστα. Ευχαριστώ παιδιά. Πρόκειται για ένα κινητό Sony Ericsson αλλά όσο σκέφτομαι το ρίσκο του τελωνείου και την έλλειψη κάλυψης εγγύησης για συσκευή από το εξωτερικό, πιστεύω ότι τελικά τα 60 ευρώ διαφορά δεν αξίζουν για αγορά από έξω.

  • Για την εγγυηση,η πολιτικη των διαφορων εταιριων,διαφερει.
    Ετσι,καποιες εχουν διεθνη εγγυηση,ενω αλλες, οχι.
    Η SE,δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκει.

  • Ενημερωτικά επειδή μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο, όπου μπορώ να πω ότι ήταν τελείως διπλωματικοόι στις απαντήσεις τους. Παρέχουν εγγύηση η οποία καλύπτει μόνο συσκευές από ευρωπαϊκή ένωση και όπως λέγανε "Μόνο εφόσον η συσκευή είναι χωρίς αλλαγή εσωτερικά ή εξωτερικά.." χαχχαχαχα. Το είπαν τόσες φορές, και τους ρωτάω τι εννοείτε, να μην έχει σημάδια ή κάποιο χτύπημα; - Όχι, να μην είναι διαφορετική σε απολύτως τίποτα από τις συσκευές που πουλούνται στην Ελλάδα, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά.... Οπότε επιφυλακτικά....

  • Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο :))
    Να κάνω κι εγώ μια ερωτησούλα ..Εχω παραγγειλει κατι απο Αμερικη με usps..Η κατασταση του δεματος ειναι customs clearance απο τις 30/8..Ποτε θα μου ερθει?Πρέπει να παρω καποιο τηλέφωνο για να το αναζητήσω; Δυστυχώς δεν μπορώ να το παρω μονη μου απο το αεροδρομιο γιατι μένω επαρχία... Να περιμένω απλά; Αξία 100$ χωρις τα μεταφορικα... Ευχαριστω..

  • Δεν ξερω ποτε θαρθει,αλλα εκεινο που ξερω ειναι οτι θα τα σκασεις χοντρα μ αυτους που εμπλεξες.
    Ειπαμε,μονον με την USPS απο την Αμερικη.Τα υπολοιπα,κανουν κακο στην...τσεπη.

  • Σ'ευχαριστώ για την απάντηση Theodore ....μα...με usps το εστειλαν! Αυτα δεν κάνουν τοσο κακο στην τσεπη , ε ? Καλημερα !

  • Αν σου πω οτι δεν το προσεξα;
    Αnyway,mea culpa.
    YΓ.Μπορει και να μην πληρωσεις τιποτα με τα $100.00.Μπορει.Θεμα τυχης δηλαδη.

  • Καλησπερα ηθελα να ρωτησω εκανα μια παραγγελια απο ebay για κατι αρβυλες απο αμερικη και μου χρεωνε τις αρβυλες 48,99$ και USPS Priority Mail International 51.00$ διλαδη συνολο 99.99$ και λεω ΟΚ και μου ηρθε σημερα χαρτη απο το ταχυδρομιο οτι ηρθε το πακετο και πρεπει να δωσω αλλα 300ευρο
    πανε καλα
    τι πρεπει να κανω πρεπει να πληρωσω υποχρεωτικα
    αμα δεν παω να το παραλαβω τι επιπτωσεισ εχω

  • AΜΑΝΝ!Πως σου την κατσανε φιλε μου;Να πας να βαλεις τις φωνες.Να τους δειξεις τα χαρτια σου,και να τους πεις,απο που κι ως που,βαζουν 300% φορο.

  • παιδια...εγω αγορασα προσφατα κατι πράγματα απο Κινα απο ioffer...μου τα στελνουν με china post ειτε ems...υπαρχει περιπτωση να πληρωσω και εγω καποιους φόρους?

  • Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα ακριβώς είναι τα "όρια" που υπάρχουν.

    Λέει δλδ στην αρχή: 1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

    Πώς καθορίζεται αν τα εμπορεύματα είναι εμπορικού ή μη εμπορικού χαρακτήρα;

    Επίσης σε μερικά σχόλια διάβασα ότι αν το δέμα είναι κάτω από 100$, δεν πληρώνεις τελωνείο (USPS πάντα). Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με ότι γράφει το άρθρο..

    Εγώ πάντως είχα αγοράσει στέκα μπιλιάρδου από Αμερική αξίας 170 ευρώ (USPS) και πλήρωσα κανονικά φόρους. Βέβαια δεν του είχα πει να βάλει gift και ίσως γι αυτό την πάτησα.

    Το θέμα μου είναι αν τώρα που θέλω να αγοράσω πάλι κάποια προϊόντα μπιλιάρδου συνολικής αξίας 60 ευρώ, αν θα πληρώσω φόρους...

  • Εγω δεν ξερω οια ειναι η νομοθεσια,αλλα εκεινο που ξερω ειναι οτι,ποτέ,μα ποτέ,δεν πληρωσα τιποτα,σε προιοντα κατω απο 100 $,με USPS.
    Μια φορά,ακομα και με 120$,παλι δεν πληρωσα.
    Τωρα,μια φορα νομιζω,ηταν 160,170;θα σε γελασω,αλλα εκει πληρωσα,μαλλον λογικα.Νομιζω γυρω στο 35%.
    Μια φορα που ειχα φερει κατι φακους ΝΙΚΟΝ απο Hong Kong,εκει βαλανε ο,τι θελανε για αξια,αλλη απο αυτη που ειχε βαλει ο πωλητης,και πληρωσα κανονικα.
    Εκει ομως που ειναι αισχος,ειναι οταν φερνεις με τα διεθνη κουριερ,UPS,FedEx κλπ,που εκει σου πινουνε το αιμα.Εφερα κατι ζυγαριες ΤΑΝΙΤΑ απο την Αμερικη,και με σφαξανε.

  • παιδια..εγω που αγορασα παπουτσια και κατι μπλουζες απο Κινα...θα με σφαξουν?ολα ειναι κατω των 100$ και ερχονται με china air post mail κτ τετοιο!
    Μπορει καποιος να μου πει εαν ξερει?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.