Ειδικοί θέλουν να αναπτύξουν AI αρκετά έξυπνο ώστε να παίζει Dungeons & Dragons

Dungeons and Dragons, Ειδικοί θέλουν να αναπτύξουν AI αρκετά έξυπνο ώστε να παίζει Dungeons & Dragons

Είναι γνωστό ότι το βασικότερο χαρακτηριστικό του Dungeons and Dragons είναι η ιστορία που διέπει το κάθε παιχνίδι. Όποιος αναλαμβάνει τον ρόλο του Dungeon Master θα πρέπει να αφηγείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μία τεράστια, και συνήθως περίπλοκη ιστορία. Επίσης, πρέπει ο Dungeon Master να είναι αρκετά αυθόρμητος και να αντιδρά με τον βέλτιστο τρόπο στις ενέργειες του παίκτη και τη μοίρα που ορίζουν τα ζάρια. Θα μπορούσε άραγε ένα AI να παίξει αυτόν τον ρόλο;

Ο πρώτος AI Dungeon Master

Με δεδομένο το αυθόρμητο στοιχείο και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο πρέπει οι Dungeon Masters να αφηγούνται την ιστορία στο Dungeons and Dragons, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο για ένα AI να πάρει τη θέση τους, παρά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταφέρει να παίζει με επιτυχία ακόμα και σκάκι.

Αν κάποιος αναζητήσει λίγο τα επιτεύγματα των σημερινών AI θα διαπιστώσει ότι ακόμα και τα πιο εξελιγμένα κάνουν λάθη. Εξετάζοντας ΑΙ που δημιουργούν κείμενα, θα διαπιστώσει κανείς ότι αρκετές φορές αναπτύσσουν λανθασμένες ή δυσνόητες εκφράσεις.

Παρ’ όλα αυτά, η Lara Martin, απόφοιτος της Georgia Tech, είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει και να προσφέρει μηχανές που είναι ικανές να αυτοσχεδιάζουν και να δημιουργούν άρτιες ιστορίες για παιχνίδια όπως το Dungeons and Dragons.

Η Martin κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία ενός AI το οποίο με τη συνδρομή του ανθρώπου θα δημιουργεί αφηγηματικές ιστορίες. Ως παράδειγμα έθεσε το Dungeons and Dragons και σημείωσε ότι το AI θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Dungeon Master.

Από το 2018, η Martin ασχολείται με την ανάπτυξη του εν λόγω AI. Στην όλη διαδικασία χρησιμοποιεί τόσο σύγχρονα μέσα όσο και παλαιότερης μορφής αλγόριθμους machine learning.

Στόχος της είναι το AI να είναι σε θέση να δημιουργεί έξυπνες ιστορίες, με σωστή πλοκή, που μπορούν να οδηγούν σε ποικίλες μορφές αφήγησης και να χρησιμοποιηθούν τόσο σε παιχνίδια, όπως το Dungeons and Dragons, όσο και στον πραγματικό κόσμο.

Ένας καθηγητής που ειδικεύεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Γλώσσα στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ο Noah Smith, δήλωσε ότι το έργο της Lara Martin θα μπορούσε να ωθήσει περισσότερους ερευνητές να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να κάνουν την τεχνητή νοημοσύνη πιο χρήσιμη και να τη χρησιμοποιήσουν σε πιο πρακτικές εφαρμογές. Τέτοιου επιπέδου AI θα είχαν τη δυνατότητα να δημιουργούν εκτεταμένες ιστορίες, και όχι μόνο, με απόλυτη επιτυχία.

Ήδη, αρκετοί ερευνητές προσπαθούν να συνδυάσουν την ανθρώπινη με την τεχνητή νοημοσύνη. Η έρευνα της Martin μπορεί να δώσει μια εικόνα για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αναπτυχθεί μαζικά στο μέλλον.

Η Martin ελπίζει ότι η έρευνα της θα βοηθήσει στην εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και θα δημιουργήσει τρόπους ώστε να αξιοποιεί στοιχεία της ανθρώπινης νοημοσύνης, όπως η κοινή λογική, η φαντασία και η ενσάρκωση.

Πρόσθεσε ότι αν μπορούσε να δημιουργηθεί ένα AI ικανό να πάρει τον ρόλο του Dungeon Master στο Dungeons and Dragons, τότε θα ήταν ικανό να βοηθήσει τον άνθρωπο με τρόπους που δεν έχουμε φανταστεί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Meizu

H αυτοκινητοβιομηχανία Geely θέλει να εξαγοράσει την Meizu

Η Geely, η οποία έχει στην κατοχή της αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Volvo, Lotus και Polestar, θέλει να εξαγοράσει την Meizu.

Smartphones Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy Unpacked: Επιβεβαίωση για τον Φεβρουάριο

Με τη φράση “Break the rules of what’s possible”, η Samsung επιβεβαιώνει το Unpacked Event του Φεβρουαρίου.

Business Sony Microsoft

Sony: Θέλει η Microsoft να μην περιορίσει τους τίτλους του PlayStation

H Sony επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα στους μεγάλους τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο PlayStation, μετά τη μεγάλη εξαγορά.

Smartphones iPhone 13 Apple

iPhone: To πιο δημοφιλές smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021, το 1/5 των αποστολών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα ήταν iPhone.