Γραμματοσειρά με τον γραφικό χαρακτήρα του Albert Einstein

Αν η γραμματοσειρά Times New Roman, Verdana ή όποια άλλη, σας φαίνεται πολύ βαρετή για να δημιουργήσετε αρχεία, να στείλετε μηνύματα και e-mail, το Kickstarter θέλει να δώσει μια διαφορετική πινελιά. Νέο project θέλει να φέρει τον γραφικό χαρακτήρα ενός από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής.

Το project μπήκε στο Kickstarter με την ονομασία Albert Einstein Font και στόχο να μαζέψει 15.000 δολάρια και κατάφερε μέσα σε 2 μέρες να φτάσει στα 18.000 δολάρια.

Οι δημιουργοί του είναι ο τυπογράφος Harald Geisler και η χορεύτρια lizabeth Waterhouse, και το project περιλαμβάνει ανάλυση των χειρόγραφων σημειώσεων του Einstein για να σχεδιαστεί ο κάθε χαρακτήρας.

Χρειάστηκε να γίνουν αναλύσεις έξι μηνών για να δοθεί ένα αρχικό prototype και η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην ομάδα να κάνει αναλύσεις άλλων έξι μηνών για να ολοκληρωθεί η γραμματοσειρά.

Η νέα γραμματοσειρά θα κυκλοφορήσει για Mac, PC, Linux και iOS.

Δείτε το video:

Πηγή

Σχόλια

  • μόνο εγώ εχω γραφικό χαρακτήρα τον οποίο πέρα από μένα καταλαβαίνουν μόνο cia/nsa και αυτά μετά από ώρες αποκρυπτογράφησης......................

  • Απορώ που υπάρχει ακόμη κόσμος που ασχολείται με τον "φτιαχτό" Einstein. Φτιάξτε μια γραμματοσειρά Da Vinci να γουστάρουμε! Την ανάποδη κιόλας, να τρελαίνει κόσμο.

  • Ειναι ανατριχιαστικο να γραφεις και να βγαινουν γραμματα ενος νεκρου,..ακομα κι αν αυτος ειναι ο Einstein :-P

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.