Internet

Η Ελλάδα πληρώνει “σχετικά ακριβό” mobile internet σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κόστος του mobile internet στην ευρωπαϊκές χώρες το 2018 ήταν φθηνότερο από ότι ήταν το 2017. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι συνολικά για την Ευρώπη το κόστος των πιο φθηνών πακέτων αυξήθηκε επειδή κάποιες ανεπτυγμένες χώρες δεν στοχεύουν πλέον στα χαλημά εισοδήματα.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να δούμε αναλυτικά σε ποια κατηγορία βρίσκεται η κάθε ευρωπαϊκή χώρα σύμφωνα με το κόστος του mobile internet, ακριβό, σχετικά ακριβό, φθηνό και σχετικά φθηνό. Όπως θα παρατηρήσετε η Ελλάδα ανήκει στην κατηγορία των χωρών με σχετικά ακριβό κόστος.

• Οι φθηνές χώρες είναι: η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

• Οι σχετικά φθηνές χώρες είναι: Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ισπανία.

• Οι σχετικά ακριβές χώρες είναι το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Σλοβακία.

• Οι ακριβές χώρες είναι: η Τσεχική Δημοκρατία και η Κύπρος.

• Η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Κύπρος δεν έχουν προσφορά που ανήκει στο φθηνό συγκρότημα.

Πρόσφατα, σε έρευνα της εταιρείας Cable.co.uk μάθαμε ότι η χώρα μας είναι η 7η πιο ακριβή στον κόσμο στο mobile internet πληρώνοντας κατά μέσο όρο 28,93 ευρώ ανα Gibagyte (GB) ανάμεσα σε 230 χώρες.

Σημείωση: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απώτερο σκοπό την προστασία των κοινοτικών συμφερόντων των κρατών μελών της Ένωσης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Μαρτίου 2019 10:52

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.