Εμβόλια κατά του κορονοϊού πωλούνται στο Darknet έως 1.200 δολάρια Αμερικής

, Εμβόλια κατά του κορονοϊού πωλούνται στο Darknet έως 1.200 δολάρια Αμερικής

Οι ερευνητές της Kaspersky εξέτασαν 15 διαφορετικές αγορές στο Darknet και βρήκαν διαφημίσεις για τρία σημαντικά εμβόλια κατά της COVID: αυτά των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna. Υπήρχαν επίσης πωλητές που διαφήμιζαν μη εγκεκριμένα “COVID19” εμβόλια.

Η πλειονότητα των πωλητών προέχεται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές ανά δόση κυμαίνονταν από $250 έως $1.200, με μέσο κόστος περίπου τα $500. Οι επικοινωνίες γίνονται μέσω εφαρμογών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων όπως το Wickr και το Telegram, ενώ οι πληρωμές ζητούνται με τη μορφή κρυπτονομισμάτων, κυρίως bitcoin, το οποίο είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Η πλειονότητα αυτών των «υπόγειων» πωλητών έχουν πραγματοποιήσει 100-500 συναλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ολοκληρώσει τις πωλήσεις, αλλά αυτό που ακριβώς αγοράζουν οι χρήστες του Darknet παραμένει ασαφές. Με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στους ειδικούς της Kaspersky, είναι αδύνατο να πούμε πόσες από τις δόσεις εμβολίων που διαφημίζονται στο διαδίκτυο είναι πραγματικές δόσεις (πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί με υπολείμματα δόσεων) και πόσες διαφημίσεις είναι απάτη.

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Kaspersky Microsoft

Κατακόρυφη άνοδος επιθέσεων μέσω του Microsoft SQL Server

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι hackers που επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του Microsoft SQL Server, όπως προειδοποιεί μια νέα έκθεση της Kaspersky.

Internet featured Kaspersky

Τα σχόλια στο YouTube γίνονται νέο εργαλείο για απατεώνες

Τα κρυπτονομίσματα διανύουν μια ταραχώδη περίοδο. Οι crypto απατεώνες έχουν στραφεί σε νέους τρόπους για να παγιδεύσουν τα θύματά τους.

Software NVIDIA

Η Nvidia στη λίστα με τα εμπορικά σήματα που προτιμούν οι απατεώνες

Σε νέα κακόβουλη δραστηριότητα που ανακαλύφθηκε από ειδικούς ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι κρύβονταν πίσω από την εταιρεία τεχνολογίας Nvidia.

Software Kaspersky

Αμερική: Βάζει την Kaspersky στη λίστα με τις απειλές εθνικής ασφάλειας

Στον κατάλογό της με όσους αποτελούν «μη αποδεκτό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» πρόσθεσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) τη ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab.