Facebook Messenger: Αυτοκαταστροφή μηνυμάτων και πλήρης κρυπτογράφηση

Το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο feature για το Messenger app, το οποίο ονομάζεται “secret conversations” και θα προσφέρει στους χρήστες του end-to-end κρυπτογράφηση. Είναι ήδη διαθέσιμο σε κάποιους, ενώ θα έρθει σε όλους το καλοκαίρι.

Το Facebook αναφέρει ότι ενεργοποιώντας την πλήρη κρυπτογράφηση για επιλεγμένες συζητήσεις, θα δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να συζητούν πιο ευαίσθητα θέματα όπως αυτά που σχετίζονται με την υγεία και τα οικονομικά. Έτσι το Facebook δεν θα μπορεί να βοηθήσει τις αρχές αν απαιτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο, που ούτε το ίδιο μπορεί να δει.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν χρονοδιακόπτη στις μυστικές συνομιλίες, επιτρέποντας την «αυτοκαταστροφή» τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το νέο χαρακτηριστικό δεν θα είναι ενεργοποιημένο by default, αλλά θα πρέπει οι χρήστες να το επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει γιατί θα μπορεί να επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο από μια συσκευή την οποία επιλέγει ο χρήστης (κινητό, tablet, υπολογιστής). Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία δεν θα χρειάζεται να διαμοιράζει μοναδικά κλειδιά κρυπτογράφησης σε πολλές συσκευές. Τέλος, οι μυστικές συνομιλίες δεν θα υποστηρίζουν την αποστολή GIF’s και videos, την αποστολή πληρωμών ή άλλων δημοφιλών χαρακτηριστικών του Messenger.

facebook messenger secret conversations, Facebook Messenger: Αυτοκαταστροφή μηνυμάτων και πλήρης κρυπτογράφηση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Αυτό στάνταρ είναι αίτημα από αυτούς που το φέις τους κάρφωσε για απιστίες 😛 χαχαχαχα Ουδέν κρυπτόν από το ίντερνετ όμως για αυτό κανονίστε όλα περνανει στο προσωπικό απόρρητο.

ManS

Μακάρι να γίνει αυτό αλλά ρε παιδιά το messenger είναι γεμάτο προβλήματα, άλλα σημαντικά, άλλα όχι τόσο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.