Στο Γκίνες η Πόλη του Μεξικού για το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως

, Στο Γκίνες η Πόλη του Μεξικού για το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε η Πόλη του Μεξικού, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο.

Η Πόλη του Μεξικού είναι η πρωτεύουσα μιας χώρας 128 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία διαθέτει πολλά δημόσια και δωρεάν σημεία πρόσβασης σε wifi.

Το πιστοποιητικό από τους ιθύνοντες του βιβλίου Γκίνες δόθηκε στην δήμαρχο της πρωτεύουσας του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ (η οποία πιθανότατα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας το 2024).

Η Πόλη του Μεξικού έχει 9,2 εκατομμύρια κατοίκους και 21.500 σημεία πρόσβασης σε wifi (hotspots) που είναι δημόσια και δωρεάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γκίνες για την Λατινική Αμερική Κάρλος Τάπια.

Από την πλευρά της, η Σάινμπαουμ σημείωσε πως η διάκριση αυτή επιβραβεύει την πολιτική «δικαίωμα στο ίντερνετ για όλους», καθώς υπάρχουν πολλές φτωχές οικογένειες που δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

”δικαίωμα στο ίντερνετ για όλους” καθρεφτακια για τους ιθαγενεις οπως εκαναν οι Ιβηρες πριν μερικους αιωνες εκει…Χωρα μεσα στη φτωχεια και στο ελεος των καρτελ ναρκωτικων και χαίρεται που μπηκαν στο βιβλιο Γκινες για το ιντερνετ…

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Bravo!!Και εμείς στην Αθήνα με την wind taxitita(Download 5,98 Upload 0,62)????
Σταθμός Μετρό Σεπόλια (Ρόδου 229)???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business wifi

Αλγόριθμος χρησιμοποιεί αλλαγές σήματος WiFi για να εντοπίσει προβλήματα αναπνοής

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) ανέπτυξαν έναν τρόπο παρακολούθησης της αναπνοής με βάση ανεπαίσθητες αλλαγές στα σήματα WiFi. 

Internet 5G European Commission featured

EE: Απόφαση για 5G στα αεροπλάνα και Wi-Fi στον δρόμο

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών.