Τα παιδιά σήμερα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να τους πει πως να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό ή tablet. Κατά καιρούς οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθούν τα παιδιά αν δεν έχουν γονική επίβλεψη. Όμως απ΄ότι φαίνεται η υπερβολική χρήση smartphone […]
Τα παιδιά σήμερα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να τους πει πως να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό ή tablet. Κατά καιρούς οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθούν τα παιδιά αν δεν έχουν γονική επίβλεψη.
Όμως απ΄ότι φαίνεται η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα γιατρών από το Chonnam National University Hospital στη Σεούλ, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει συγκλίνοντα στραβισμό. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά τα μάτια του ασθενούς κινούνται προς τα μέσα και το άτομο τελικά γίνεται αλλήθωρο.
Οι γιατροί βασίζουν τα ευρήματά τους σε μια έρευνα που έκαναν και συμπεριλήφθηκαν 12 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών και τα οποία χρησιμοποιούσαν το κινητό 4 με 8 ώρες ημερησίως. Επιπλέον, βρέθηκε ότι υπάρχει συσχετισμός με το πόσο κοντά είχαν τα παιδιά τα κινητά στα πρόσωπά τους.
Σαφώς μια έρευνα που περιλαμβάνει τόσο μικρό αριθμό, μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συσχετισμό της συγκεκριμένης ασθένειας με τα smartphone. H Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα το Samsung Safety Screen, μια εφαρμογή που αντιλαμβάνεται πότε το παιδί έχει πολύ κοντά το πρόσωπό του στην οθόνη και το προτρέπει να απομακρυνθεί. Το ότι κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο app, κάτι σημαίνει.
Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.
Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.
Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.
Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου