Internet.org, Το Facebook συνδέει τους πάντες

Το Facebook ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία, το Internet.org, σε συνεργασία με κολοσσούς όπως οι Samsung, Nokia, Qualcomm, MediaTek, Opera και Ericsson, με σκοπό να προσφέρει πρόσβαση στο ίντερνετ σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο δίκτυο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι εφαρμογές για την πρόσβαση στο ίντερνετ θα γίνουν απλούστερες, η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί, ενώ θα πέσουν και τα κόστη πρόσβασης στο mobile ίντερνετ.

Για πολλούς αναλυτές η κίνηση αυτή αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα του Mark Zuckerberg, προκειμένου να γίνει ένας από τους ρυθμιστές της αγοράς. Η πρωτοβουλία του εστιάζει στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης στο ίντερνετ, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί η ανάγκη σε MB από τις εφαρμογές Facebook στο κινητό. Άλλοι εκτιμούν, ότι αυτή είναι μια κίνηση που έρχεται να ανταγωνιστεί το Project Loon της Google, καθώς η ίδια η Google δεν φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στους ιδρυτές της πρωτοβουλίας.

Internet.org, Internet.org, Το Facebook συνδέει τους πάντες

Internet.org, Internet.org, Το Facebook συνδέει τους πάντες

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ποιος θα ελεγξει το internet και ποιος θα φυλαξει αυτον μετα…

dart

ο κοσμος πειναει και η λυση τους ειναι να δωσουν τζαμπα ιντερνετ????ας αφησουν το τζαμπα ιντερνετ και α1 δωσουν κανα πιατο φαι σε αυτες τις χωρες.και κανα φαρμακο για τις αρρωστιες.

TechviewGR

Είναι η ιδέα μου ή κάποιες επώνυμες εταιρίες με κάποια δύναμη προσπαθούν να βάλουν στο κόλπο του διαδικτύου όλο τον κόσμο; Έτσι δεν θα υπάρχει η έννοια του προσωπικού δεδομένου, πολιτιστικής ταυτότητας, εθνικής διαφορετικότητας και επίσης δεν θα υπάρχει μέρος που μπορούμε να μείνουμε “μόνοι” μας χωρίς δικτύωση. Τα δεδομένα όλου του κόσμου διαθέσιμα στους “μεγάλους”. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;;; Μήπως οδηγούμαστε στην εποχή που θα ελέγχονται οι άνθρωποι;;; και ο νοών νοήτω.
+1 στα δύο πρώτα σχόλια.

Πέτρος Π

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή τα σχόλια σε αυτό το post… Άντε πάλι, μας ελέγχουν, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, μας παρακολουθούν, θα μας βάλουν το τσιπάκι…
Πραγματική μιζέρια… Εντάξει σίγουρα εννοείται οτι το φαγητό και τα φάρμακα είναι πολύ πιο απαραίτητα από το Internet, αλλά και αυτή η κίνηση προς το καλύτερο είναι, μην τραγικοποιούμε τα πάντα….

fire-ice

tech21man, dart , TechviewGR

+1000

Πέτρος Π, δεν καταλαβαινεις σε τί αναφερονται αυτες οι δρασεις…

εαν εισαι μεχρι 18 σε δικαιολογω ….

αλλα ψαξε κ λιγο τι γινεται γυρω-τργυρω, κοψε και τα βρισιδια και δουλεψε το λιγο το θεμα.

Το να μην ψαχνεις για να μαθεις τι παιζει ειναι ……. αστο μη σου πω τι ειναι γιατι θα με κοψει ο Κωστας!

Konstantinos

Ο τελευταίος αμερικανός πρόεδρος που οραματίστηκε και βγήκε δημόσια σε ανάλογο τόνο και ύφος να απαιτήσει ίσα δικαιώματα.. πέθανε λίγο καιρό μετά (από “φυσικά αίτια”.

μυρίζομαι τεχνολογικό ιμπεριαλισμό

Spyros

Ίσως από το να πετάς ψωμί και φάρμακα σε χώρες του τρίτου κόσμου να είναι πιο χρήσιμο να τους δόσεις πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση .Ας το δοκιμάσουμε γιατί απο τις βραχυπροθεσμες λύσεις δεν βλέπουμε πραγματικό αποτέλεσμα …

Πέτρος Π

@fire-ice: Αν κοιτάξεις τα σχόλια μου θα δεις οτι πουθενά δεν υπάρχουν ούτε βρισιές ούτε τπτ, άλλος ήταν αυτός που μου έλεγε “εκει που σε παίρνει” και κάτι για “νιαουρίσματα” και τέτοιες σαχλαμάρες… Είμαι αρκετά παραπάνω από 18, αλλά έτσι κιαλλιώς καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν με δικαιολογείς η όχι…. Επειδή το έχω ψάξει ξέρω να ξεχωρίζω τα γεγονότα από την παραφιλολογία… Έχει πήξει ο κόσμος από άτομα που το ψάχνουν, πάσης φύσεως ειδικούς και ημιμαθείς που για όλα τα θέματα έχουν μια άποψη… Σε ένα site τεχνολογίας περίμενα πάντως να υπάρχουν άτομα περισσότερο μορφωμένα και όχι με απόψεις copy-paste του Λιακόπουλου και λοιπών σαχλαμάρων…

Υ.Γ. Κώστα συγνώμη για το off-topic, να ξέρεις οτι αυτά που γράφω σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσουν το site σου, το οποίο είναι πραγματικά το πληρέστερο στην Ελλάδα, και γενικά στον χώρο… Απλά οι απόψεις κάποιων είναι από άλλη δεκαετία… Δεκτό! 🙂

Nick13

Θελω να πω δυο πραγματα .
1 . Το οτι ολο και περισσοτεροι ανθρωποι θα μπορουν να εχουν ιντερνετ το θεωρω πολυ χρησιμο ! .
2 . Οσοι φοβαστε για τα προσωπικα δεδομενα δεν υπαρχει λογος . Κανεις δε θα κατσει να ασχολειθει με εναν ανθρωπο στα τοσα δισεκατομμυρια. Θα ειστε απλα ενας αριθμος για την “εξουσια” (οσο κακο και αν σας φαινεται ) !!! . Και επειδη διαβασα στα σχολια οτι με την επεκταση των δυκτιων δεν θα υπαρχει ενα μερος να μεινουμε μονοι … Εχω μια φιλικη συμβουλη : κλεινεις το κινητο ! 🙂

P@NOS

Το Internet θα βοηθήσει σε πολλά πράγματα, το να δίνουν κάθε μέρα τροφή και φάρμακα δεν ειναι λύση, μια ζωή θα εξαρτιουντε απο άλλους και μια ζωή θα πρέπει να τους ταΐζουν…
Το να δώσεις σε έναν πεινασμένω ενα ψάρι να φάει θα χορτάσει μια φορά, αν του μάθεις να ψαρευει τον έχεις “σώσει”. Για μένα η παιδεία ειναι η μεγαλύτερη επένδυση κάθε χώρας….

Spyros

@P@NOS + 1000
Συμφωνώ απόλυτα !

Konstantinos

για τους δύσπιστους… 😛

https://www.youtube.com/watch?v=3EZ5bx9AyI4 (second bill of rights)

εγώ απλά θα πω, τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Τα social media δεν είναι εδώ για να διορθώσουν την ανισότητα αυτού του κόσμου τουλάχιστον όχι από την κορυφή (Zuckerberg) και αλλά από τη βάση

Κώστας D.

Το ιντερνετ είναι χρήσιμο όταν ξέρεις να το χρησιμοποιείς και να το χρησιμοποιείς σωστά. Τώρα σχετικά με αυτά που λες @Πάνο… Το να δώσεις ιντερνετ θα βοηθήσει στο να φάνε? Η μήπως σε άγονες περιοχές θα τους πει τα μυστικά πως θα γίνουν γόνιμες ώστε να καλλιέργησουν και να φάνε? Η το ιντερνετ θα τους δώσει σπόρους οι οποίοι εκ θαύματος θα φυτρώνουν στα αγονα εδάφη? Η θα τους δώσει νερό όταν το νερό ελέγχουν συγκεκριμένες πολυεθνικές? Ρε πάτε καλά? Ξέρετε τι γράφετε και τι λέτε? Έχετε ιδέα τι γίνετε στον κόσμο η σας έχει φάει η ….. μπροστά στον υπολογιστή. Πετρο συνεχίζεις να μιλάς για facebook? Πές μου τι σου προσφέρει στη ζωή σου? Να ανεβάσεις φωτογραφίες π.χ. του αυτοκινήτου σου και να το παίξεις μάγκας? Η μήπως το παίξεις ωραίος? Να δείξεις ότι έχεις φίλους? Να βρεις γκόμενα-γκόμενο? Να κάνεις τι? Πές μου εσύ που το στηρίζεις τους λόγους οι οποίοι το κάνουν χρήσιμο? Γράψε απέδειξε μας επιτέλους και κόψε την μπαρουφολογία.

Κώστας D.

TechviewGR τα είπες πολύ καλά και μπορούσες να πεις και άλλα! Αλλά όπως είπες ο νοών νοείτω. Όταν όμως δεν υπάρχει σωστή παιδεία πρώτα από τους γονείς και μετά από το σχολείο τότε καταλαβαίνεις…

Spyros

@Κώστας D το internet θα τους διδάξει τι γίνετε στον υπολοιπο κόσμο , θα μάθουν τα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχουν . Νομίζεις οτι ξέρουν οτι τους αδικούν οι κυβερνήσεις τους η διάφορες εταιρίες ? Νομίζεις οτι ξέρουν οτι σε αλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι σαν εμάς που λενε τις μπούρδες τους ελεύθερα ? Οσο για τις άγονες περιοχές , θα βρουν τρόπους να κερδίζουν απο αλλου . Η μόρφωση και η πρόσβαση στην γνωση ειναι 100 φορες χρησιμότερη απο το να δώσεις ενα πιάτο φαΐ και νερο!
Ανοιξτε λιγο το μιαλο σας…Εχουμε περάσει την εποχη που οτι καλλιεργούσε ο καθένας έτρωγε !

Κώστας D.

Και ξανάλεω Σπύρο ότι το ιντερνετ είναι χρήσιμο μόνο όταν ΞΈΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΛΏΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ. Το ιντερνετ δεν σημαίνει πρόσβαση στη μόρφωση και στη γνώση. Ο κάθε ένας μπορεί να γράψει το οτιδήποτε και να το “προσφέρει” ως γνώση. Το ιντερνετ ελέγχεται και δεν πρόκειται να διδάξει δικαιώματα σε κανέναν. Ακόμη και αν βρεθούν τα σωστά μπλογκς να πουν τα πράγματα με το όνομά τους πάλι τίποτα δεν θα πετύχουν. Δείτε πρώτα τι γίνεται στον κόσμο και μετά μιλήστε. Κάθε μέσα φωνάζουν στην Ελλάδα τα μπλογκς για το παράνομο ξεπούλημα της Ελλάδος μας το οποίο απαγορεύεται σύνταγματικα! Έχετε δει καμία αντίδραση? Όχι. Το ιντερνετ φτιάχτηκε για να ελέγχει βάλτε το στο μυαλό σας. Δεν γράφω τίποτε άλλο γιατί μιλάω σε κενούς εγκεφάλους και στο τέλος θα καταλήξω και εγώ κενός. Και δεν θέλω μιλάω γι αυτά τα πράγματα γιατί ελάχιστοι καταλαβαίνουν και οι περισσότεροι άντε γεια…

Spyros

Έτσι είναι , μου επιβεβαιώνεις το νούμερο 2

P@NOS

Κώστας D μην ασχολείσαι με τα σχόλια των άλλων και πες απλά την γνώμη σου!! Σου είπα εγω οτι με το Internet θα φυτρωσουν δέντρα και θα ανοίξουν πηγές?! Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι γίνεται και τι κανουν παρά πέρα απο τον δικό τους κόσμο…αυτός ο κόσμος πρέπει να μάθει κάποια βασικα πράγματα για την ζωή που βρίσκεται πέρα απο αυτούς, η καλύτερη και πιο οικονομική λύση ειναι το Ίντερνετ.

Νio

Ρε αυτοι περνανε καλυτερα απο εμας. Το εχετε παρει χαμπαρι? Κοιταχτε λιγο τους εαυτους σας που ζειτε για το μαλλι το αυτοκινητο την φιγουρα στην γκομενα κ το αγχος αν θα εχεις οτι πιο αχρηστο σου πλασαρουν. Κ παλι ειπαμε σε οποιον δεν αρεσουν αυτα ας κλεισει το κινητο του (ας το χαρισει) κ να παει στο χωριο του.
Τι να το κανουν το ιντερνετ?? Να τους κανουν ιδιους με εμας?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.