Internet

Meta: Πρωτότυπο επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών κόσμων περιγράφοντάς τους

Η Meta δοκιμάζει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν μέρη εικονικών κόσμων περιγράφοντάς τους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg να δείχνει ένα πρωτότυπο σε μια ζωντανή εκδήλωση. Το Builder Bot, όπως ονομάζεται, ίσως καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους στις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας “metaverse” του Horizon της Meta.

Σε ένα βίντεο επίδειξης, ο Ζuckerberg οδήγησε τους θεατές στη διαδικασία δημιουργίας ενός εικονικού χώρου με το Builder Bot, ξεκινώντας με εντολές όπως «ας πάμε στην παραλία». Αμέσως, το bot δημιούργησε ένα γελοιογραφικό τρισδιάστατο τοπίο με άμμο και νερό γύρω του. Στη συνέχεια ακολούθησαν εντολές πιο γενικές, όπως η δημιουργία ενός νησιού, μέχρι εξαιρετικά συγκεκριμένες, όπως η προσθήκη νεφών αλτοσωρευτικής και ένα μοντέλο υδροπτέρυγου. Ακόμα, περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή ηχητικών εφέ όπως «τροπική μουσική», η οποία προέρχεται από ένα boombox που δημιούργησε το Builder Bot. Το βίντεο δεν ξεκαθαρίζει εάν το Builder Bot βασίζεται σε μια περιορισμένη βιβλιοθήκη μοντέλων που έχουν δημιουργηθεί από τον  άνθρωπο ή εάν η τεχνητή νοημοσύνη παίζει ρόλο στη δημιουργία των σχεδίων.

«Θα μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς κόσμους για να εξερευνήσετε και να μοιραστείτε εμπειρίες με άλλους μόνο με τη φωνή σας», υποσχέθηκε ο Zuckerberg κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της εκδήλωσης.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.