Internet

Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Το έργο θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους

Με θέμα “το νέο Στρατηγικό, θεσμικό και επιχειρησιακό Πλαίσιο Ανάπτυξης της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών μετά την ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης” και τη συμμετοχή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υψηλόβαθμών στελεχών εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε το 15ο Top Level Meeting.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των ψηφιακών ταυτοτήτων που θα προκηρυχθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου από το υπουργείο Προστασίας του πολίτη, αλλά θα ενσωματώσει σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών, όπως π.χ την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου, με την οποία θα υποστηριχθούν οι πρώτες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας των δημοσίων υπηρεσιών.

Επικεντρώθηκε στα έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που θα προκηρυχθούν άμεσα τόσο για να υποστηρίζουν την βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διαλειτουργικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, όσο και για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα στην αγορά τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε σε λειτουργικές και τεχνικές λεπτομέρειες της νέας ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Οκτωβρίου 2019 7:14

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.