Internet

O Έλον Μασκ επέτρεψε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter

Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ έκανε δημοσκόπηση στους χρήστες του Twitter Παρασκευή και Σάββατο, ρωτώντας τους εάν ο πρέπει ννα αποκατασταθεί ο “μπαναρισμένος” λογαριασμό του Τράμπ και με μια μικρή πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ (51.8% υπέρ, 48.2% κατά, ψήφισαν 15.085.458), ο λογιαρισμός βρίσκεται και πάλι online.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: “Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί. Vox Populi, Vox Dei”. Η λατινική φράση σημαίνει, Φωνή λαού, φωνή του θεού».

Ο Μασκ βέβαια είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα λάμβανε «σημαντικές αποφάσεις περιεχομένου ή αποκαταστάσεις λογαριασμού» προτού συγκαλέσει ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου με ευρέως διαφορετικές απόψεις», το οποίο δεν έκανε ποτέ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Twitter ήταν η πρώτη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απαγόρευσε την πρόσβαση στον Τραμπ αφού οι υποστηρικτές του παραβίασαν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, λέγοντας ότι τα tweet του παραβίαζαν τους κανόνες του κατά της εξύμνησης της βίας. Αργότερα ακολούθησαν και άλλοι όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube, το Snapchat, το Twitch και άλλες εταιρείες social media.

Επεξεργάστηκε την 20 Νοεμβρίου 2022 5:44

Σχόλια

  • Καλημέρα και συγνώμη που σχολιάζω σε άσχετο άρθρο αλλά για ποιο λογο είναι απενεργοποιημένος ο σχολιασμός στα άρθρα που αφορούν την Huawei;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.