Internet

Ο Barrack Obama αρνείται να συγχωρέσει τον Edward Snowden

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της θητείας του, αρκετοί είναι αυτοί που ζητάνε να δώσει Προεδρική χάρη στον Edward Snowden. Αυτό όμως από ότι φαίνεται δεν θα γίνει, αφού σε μια συνέντευξη του, ο Ομπάμα δήλωσε ότι, «Δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιον ο οποίος δεν έχει πάει ενώπιον του δικαστηρίου για να παρουσιαστεί».

Στην συνέχεια πρόσθεσε, «Νομίζω ότι ο κ. Snowden έγειρε κάποιες εύλογες ανησυχίες. Το πως το έκανε, ήταν κάτι με το οποίο δεν ακολούθησε τις διαδικασίες και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η κοινότητα των Μυστικών Υπηρεσιών. Αν ο καθένας προσέγγιζε κάθε θέμα με την δική του γνώμη και διαδικασία, θα ήταν τότε πολύ δύσκολο να έχεις μια οργανωμένη κυβέρνηση ή κάποιο σύστημα εθνικής ασφάλειας».

Παρόλα αυτά, από ότι φαίνεται αφήνει την πόρτα ανοιχτή για κάποιου είδους επιείκεια. Αναφέρει πάνω σε αυτό, «Από την στιγμή που ο κ. Snowden παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές και παρουσιάσει τα επιχειρήματά του αυτός ή οι δικηγόροι του, τότε αυτό το θέμα (εννοώντας την Προεδρική χάρη) θα μπει στο παιχνίδι».

Δυστυχώς για τον Snowden, το να πάρει μια Προεδρική χάρη θα γίνει αρκετά πιο δύσκολο με την νέα κυβέρνηση, αφού ο εκλεγμένος Πρόεδρος Donald Trump έχει επιλέξει τον Pompeo για να διαχειριστεί την CIA. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε αποκαλέσει τον Snowden προδότη και ότι θα έπρεπε να εκτελεστεί για αυτά που έχει κάνει.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.