SpaceX: Θα εκτοξεύσει τον πιο ισχυρό πύραυλο του κόσμου [video]

Η ιδιωτική εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος του πολυδιάστατου Elon Musk, SpaceX έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον. Το επόμενο είναι ένας γιγάντιος πύραυλος ο οποίος μπορεί να προσγειωθεί μόνος του. Η SpaceX δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό video όπου μας δείχνει τι σκοπεύει να κάνει με τον γιγάντιο Falcon Heavy που θα εκτοξευτεί μέσα στο 2015.

Ουσιαστικά έχουν ενωθεί 3 Falcon 9 με αποτέλεσμα να μπορεί να κουβαλήσει πάνω από 53.000 kg, δηλαδή το βάρος ενός πλήρως φορτωμένου επιβατικού Boeing 737 σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη. Όταν εκτοξευτεί το Falcon Heavy θα είναι ο πιο ισχυρός λειτουργικός πύραυλος στον κόσμο. Μόνο ο πύραυλος Saturn V, ο οποίος έστειλε τις αποστολές Apollo στο φεγγάρι και αποσύρθηκε το 1973 ήταν πιο ισχυρός.

Εκτός από το τεράστιο μέγεθός του, το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η SpaceX θέλει ο Falcon Heavy να προσγειωθεί μόνος του. Η εταιρεία κάνει δοκιμές εδώ και χρόνια με τα Grasshopper rockets και πιο πρόσφατα με το Falcon 9-R το οποίο όμως εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμής τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε το video:

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.