Internet

Η βρετανική κυβέρνηση σκανάρει όλες τις συσκευές Διαδικτύου που φιλοξενούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αξιωματούχοι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψαν ότι χρησιμοποιούν ένα εργαλείο (λογισμικό) που σαρώνει το βρετανικό Διαδίκτυο για ευάλωτα συστήματα και αποτελεί μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης των εθνικών επιπέδων κυβερνοασφάλειας.

“Δεν προσπαθούμε να βρούμε τρωτά σημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για κάποιο άλλο, κακόβουλο σκοπό. Ξεκινάμε με απλές σαρώσεις και σιγά σιγά θα αυξήσουμε την πολυπλοκότητα των σαρώσεων, εξηγώντας τι κάνουμε”, έγραψε ο Ian Levy, τεχνικός διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας NCSC (National Cyber Security Centre).

Το εργαλείο θα σαρώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα συστήματα που είναι συνδεδεμένα στο ίντερνετ σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασίλειου με στόχο τον τον εντοπισμό τρωτών σημείων. Η ιδέα είναι να συλλεχθούν δεδομένα για να ποσοτικοποιηθεί η έκθεση σε κίνδυνο από μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις.

Για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες περί απορρήτου, η NCSC λέει ότι θα αποφύγει τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών. Οι διαχειριστές δικτύου μπορούν να εξαιρεθούν στέλνοντας τη διεύθυνση IP τους στην εταιρεία μέσω email.

Επεξεργάστηκε την 5 Νοεμβρίου 2022 7:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.