Smartphones

Samsung Galaxy S23: Eπίσημα τέλος τα chipset Exynos, μόνο Snapdragon

Η Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S23 την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες. Aυτή μπορεί να είναι η χρονιά που όλα τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με το ίδιο chipset παγκοσμίως. Εδώ και μήνες ακούγεται πως η σειρά τηλεφώνων Galaxy S23 θα είναι εξοπλισμένη αποκλειστικά με Snapdragon και η τελευταία κλήση κερδών από την Qualcomm επιβεβαιώνει ότι αυτές οι φήμες είναι αληθινές.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του 4ου τριμήνου, ο CFO της Qualcomm, Akash Palkhiwala, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για ένα ισχυρό δεύτερο μισό του τριμήνου Μαρτίου 2023, το οποίο πιθανότατα συμπίπτει με τους πρώτους μήνες πωλήσεων για τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S23. Ακόμα, επιβεβαίωσε ότι η Qualcomm έχει μετακινηθεί από το μερίδιο 75% των chip στη σειρά Galaxy S22 σε παγκόσμιο μερίδιο. Αυτό σημαίνει όλα τα chipset της Qualcomm για κάθε μοντέλο της σειράς S23.

“Επομένως, από την προοπτική του τριμήνου του Μαρτίου, έχετε δίκιο, το όφελος από την κυκλοφορία της Samsung για το νέο τηλέφωνο θα έρθει στο δεύτερο μισό του τριμήνου του Μαρτίου. Έρχεται λοιπόν προς το τέλος του τριμήνου, αλλά αυτό θα είναι ένα πλεονέκτημα, ενώ το μερίδιό μας από 75% στο G S22 ανεβαίνει στο παγκόσμιο μερίδιο στο G S23.” – Akash Palkhiwala (CFO της Qualcomm)

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα τρία τηλέφωνα της σειράς Samsung Galaxy S23 (S23, S23+ και S23 Ultra) έχουν ήδη περάσει από το Geekbench αποκλειστικά με το υποτιθέμενο chipset Snapdragon 8 Gen 2.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, επιβεβαίωσε μια πολυετή συνεργασία με τη Samsung, η οποία θα φέρει το chipset Snapdragon σε όλα τα premium τηλέφωνα Galaxy παγκοσμίως.

“Στα ακουστικά, συνάψαμε μια νέα πολυετή συμφωνία με τη Samsung, επεκτείνοντας τη χρήση των πλατφορμών Snapdragon για μελλοντικά premium προϊόντα Samsung Galaxy παγκοσμίως.” – Cristiano Renno Amon (CEO της Qualcomm)

Επεξεργάστηκε την 13 Ιανουαρίου 2023 15:22

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.