Αυτό είναι – ξανά – το πιο δημοφιλές emoji της χρονιάς

, Αυτό είναι – ξανά – το πιο δημοφιλές emoji της χρονιάς

Το Tears of Joy παρέμεινε και φέτος ένα από τα πιο δημοφιλή emoji που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως το 2021, σύμφωνα με τη λίστα της Unicode Consortium με τα κορυφαία emoji της χρονιάς.

Το 😂 emoji αντιπροσωπεύει πάνω από το πέντε τοις εκατό της συνολικής χρήσης emoji και το μόνο άλλο emoji που το πλησιάζει είναι το κλασικό emoji καρδιάς (❤️).

Άλλα κορυφαία emoji το 2021 ήταν τα εξής: κύλιση στο πάτωμα με γελαστό πρόσωπο, μπράβο, πρόσωπο που κλαίει δυνατά, χέρια πιεσμένα μεταξύ τους, πρόσωπο με φυσητό φιλί, πρόσωπο με καρδιές, πρόσωπο με μάτια καρδιάς και χαμογελαστό πρόσωπο, ή σε emoji: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 😍 😊.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλάμα από τα γέλια και η κόκκινη καρδιά ήταν επίσης τα δύο κορυφαία emoji το 2019, που ήταν η τελευταία φορά που η Unicode μοιράστηκε δεδομένα emoji. Στη λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή, ωστόσο, υπάρχουν αλλαγές, όπως το μπράβο και το πρόσωπο με καρδιές.

, Αυτό είναι – ξανά – το πιο δημοφιλές emoji της χρονιάς

Η Unicode χώρισε ακόμα τα emoji ανά κατηγορία για να ανακαλύψει τα κορυφαία χρησιμοποιημένα smileys, emoji ανθρώπων, σύμβολα, ρούχα, ζώα, emoji ταξιδιού, αντικείμενα και emoji τροφίμων, με γραφήματα της συχνότητας χρήσης που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό της.

Για παράδειγμα, το πάρτι popper είναι το πιο δημοφιλές emoji εκδηλώσεων, ακολουθούμενο από μπαλόνι και δώρο, ενώ η φωτιά είναι το πιο δημοφιλές emoji για τον καιρό και το τριαντάφυλλο το πιο δημοφιλές φυτικό emoji. Η πεταλούδα είναι το πιο χρησιμοποιούμενο emoji με έντομα και το πρόσωπο κουνελιού είναι το πιο χρησιμοποιούμενο emoji με θηλαστικά.

Από τα emoji ρούχων, το στέμμα είναι το πιο δημοφιλές και η τούρτα γενεθλίων είναι μακράν το πιο δημοφιλές emoji γλυκών φαγητών. Το ζεστό ρόφημα είναι το πιο δημοφιλές emoji ποτών και στην κατηγορία των φρούτων, η φράουλα είναι ο μεγάλος νικητής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple emoji iPhone

37 νέα emoji προστέθηκαν στα iPhone – Ήρθε και ο… έγκυος άνδρας

Μια beta δοκιμή του iOS 15.4 κυκλοφόρησε την Πέμπτη και προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες

Software emoji Microsoft Windows 11

Τα νέα emoji της Microsoft είναι πλέον διαθέσιμα στα Windows 11

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο στυλ, δεν είναι η τρισδιάστατη εμφάνιση που είχε υποσχεθεί προηγουμένως η Microsoft, αλλά 2D

Software emoji Google iMessage

Τα Μηνύματα Google ενδέχεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τα Android τις αντιδράσεις iMessage

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το 9to5Google, το Google Messages ενδέχεται να λάβει μια ενημέρωση που θα βελτιώσει ελαφρώς την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τα κινητά Android.

Software Android emoji featured

Οι συσκευές Android μάλλον θα εμφανίζουν τις αντιδράσεις iMessage ως Emoji

Η εφαρμογή Google Messages σε συσκευές Android ίσως σύντομα να αρχίσει να εμφανίζει τις αντιδράσεις του iMessage ως χαρακτήρες emoji αντί για κείμενο, όπως αναφέρουν ορισμένες έρευνες που έγιναν από το 9to5Google.