Internet

YouTubers φυτεύουν 20.000.000 δέντρα και συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή

Πάνω από 600 YouTubers συνεργάζονται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων στην ιστορία της πλατφόρμας. Ο ηγέτης της εκστρατείας αυτής είναι ο Mr. Beast ή κατά κόσμον Jimmy Donaldson, ο οποίος είναι γνωστός χάρη στα τρελά challenges που κάνει συχνά με την παρέα του.

Για πιο λόγο φυτεύουν τα δέντρα

Για να γιορτάσει τα 20 εκατομμύρια συνδρομητές, ο Mr. Beast αποφάσισε να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα. Η ιδέα αποτελεί έμπνευση των συνδρομητών του οι οποίοι από τον Μάιο που ο YouTuber έφτασε αυτόν τον στόχο δεν σταμάτησαν να αναφέρονται στην εν λόγω δράση.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Mr. Beast, ο ίδιος μαζί με αρκετούς εθελοντές κατάφεραν να φυτέψουν 1.700 δέντρα. Επειδή όπως είναι λογικό είναι αδύνατο ένας άνθρωπος να φυτέψει μόνος του 20 εκατομμύρια δέντρα, ο Mr. Beast αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από άλλους YouTubers.

Συνολικά, όλοι οι YouTubers που έχουν πάρει ως τώρα μέρος έχουν πάνω από 650 εκατομμύρια συνδρομητές. Μερικοί γνωστοί YouTubers που έχουν ήδη συνεισφέρει στο σκοπό ή έχουν δημοσιεύσει βίντεο παρακινόντας τους συνδρομητές τους να βοηθήσουν είναι οι Mark Rober, Rhett & Link, Marshmello, AsapScience, iJustine, Jeffree Star, Marques Brownlee, The Slow Mo Guys, Ninja, Simone Giertz, Jacksepticeye, Linus Tech Tips, Keemstar Smarter Every Day και The Try Guys.

Το #TeamTrees

Όσοι YouTubers έχουν πάρει μέρος ή θα πάρουν μελλοντικά χρησιμοποιούν το hashtag, #TeamTrees. Ο σκοπός είναι να πλημμυρίσουν το YouTube με βίντεο για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο, θα “αναγκάσουν” τον αλγόριθμο του YouTube να προβάλει περισσότερα #TeamTrees βίντεο στη σελίδα των Trending.

Τα χρήματα συγκεντρώνονται μέσω της σελίδας Teamtrees.org και κάθε δολάριο που δωρίζουν οι χρήστες αντιστοιχεί σε ένα δέντρο. Η καμπάνια του #TeamTrees θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, και τον Ιανουάριο του 2020 το Arbor Day Foundation θα ξεκινήσει να φυτεύει τα δέντρα με στόχο να έχει ολοκληρώσει την όλη διαδικασία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Πόσο συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή

Ενδιαφέρον είναι ότι ο Mark Rober, πρώην μηχανικός της NASA και ένας από τους YouTuber που λαμβάνει μέρος στο #TeamTrees, σημείωσε ότι το φύτεμα 20 εκατομμυρίων δέντρων δεν θα σώσει τον πλανήτη αλλά σίγουρα θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 26 Οκτωβρίου 2019 14:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.