Αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop για ποιους; [έως τώρα]

Το Android 5.0 Lollipop είναι εδώ και αυτή είναι η λίστα με τα επιβεβαιωμένα μοντέλα smartphones και tablets που θα λάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον την πολυπόθητη αναβάθμιση. Η λίστα είναι “επίσημη” και προέρχεται από ανακοινώσεις των ίδιων των εταιρειών. Το πότε θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση και από ποιες χώρες θα ξεκινήσει, δεν έχει γίνει γνωστό.

Σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης της αναβάθμισης γνωρίζουμε κάποια λίγα πράγματα και για ορισμένα μοντέλα. Τα HTC One M7 και One M8 θα αναβαθμιστούν 3 μήνες μετά το update των Nexus devices (αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο), τα Sony Xperia Z2 και Xperia Z3 θα είναι τα πρώτα από τη λίστα της Sony Mobile.

Όσοι φίλοι έχετε Android smartphone ή/ και tablet και δεν βλέπεται το δικό σας μοντέλο στη λίστα, δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε γιατι περιμένουμε ανακοινώσεις, δηλώσεις και εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αλλά και όσοι βλέπετε τη συσκευή σας στη λίστα, κάντε κράτει γιατι γίνονται και ανατροπές!

Motorola
Motorola Moto X (1st gen, 2nd gen)
Motorola Moto G (1st gen, 2nd gen)
Motorola Moto E
Motorola Droid Ultra

HTC
HTC One M7
HTC One M8
HTC One mini
HTC One mini 2

Nexus
Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7 (Wi-Fi)
Nexus 10

Sony
Sony Xperia Z
Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia ZL
Sony Xperia ZR
Sony Xperia Z1S
Sony Xperia Z3v
Sony Z Ultra Google Play edition
Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z3 Tablet Compact

OnePlus
OnePlus One

Screenshots, kudos to Κώστας

Επεξεργάστηκε την 20 Οκτωβρίου 2014 8:43

Σχόλια

  • Όπως λέει και ο @Χρήστος..
    Το καλό που τους θέλω να πάρει και το G2 γιατί δεν το ακούω καθόλου.
    Επειδή όλοι λένε για την Sony που τελικά θα δώσει ακόμα και στο πρώτο Z..

  • Αν δε παρει το νοτε 2 με βλεπω με custom rom. Ειχατε βγαλει παλαιοτερα μια λιστα για samsung νομιζω. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ?

  • Σωστα ρωτα ο jimv, αλήθεια ισχύει η λίστα που είχατε βάλει για τις συσκευές της Samsung?

  • Κώστα το nexus 4 είναι επίσημο οτι θα λάβει; και αν ναι ποτε θα ξεκινήσει πιστεύεις;

    • Λευτέρης, η αλήθεια είναι ότι το Nexus 4 το πρόσθεσα εγώ στη λίστα, εννοώ ότι το θεωρώ σίγουρο. Δεν ξέρω πότε θα πάρει. Πιστεύω τον Νοέμβριο μαζί με το Nexus 5.

  • Κατάλαβα boss Κώστας Βλαχάκης :) ..μπερδευτηκαμε φαίνεται ,είναι δυνατόν να ανακοινώνεται η L επισήμως και οι "άλλοι" (βλ. Samsung) να αναφέρονται στην kit kat =D

  • Με το στανιο για μια αλλη φορα και αν δεν εχεις κιμητο απο 500€ και πανω θα παρεις,......σε ανα γκαζουν να παρεις αλλο κινητο μιας που ειναι πανφθηνα.

  • Μπράβο στη Sony για το εύρος των συσκευών που θα αναβαθμιστούν και φυσικά για την υποστήριξη του Z δύο χρόνια μετά...

  • Ioankav αυτα ειναι καλα νεα !! πραγματικα ειναι απο τα καλυτερα κινητα ever συνδυάζει μεγεθος οθονης και design και χαρακτηριστικα 2 ετων κινητου

    2 χρονια το εχω λιωσει και συνεχιζει με τερμα γκαζια. αναβαθμισεις φουλ κτλπ. Τελος δεν εχω βρει κατι ακομα που να με κανει να το αποχωριστώ.

  • Ένας από τους κύριους λόγους που παράτησα το αντροιντ, τα updates.

    Δεν είναι δυνατόν να τους σκάω τα λεφτά μου 300+€ και το κινητό μου να μην παίρνει update και να με αναγκάζουν να ψάχνω για roms!

    Windows Phone και έχω βρει την υγειά μου :)

  • @Λευτέρης οι αναβαθμίσεις σύμφωνα με το android police θα αρχίσουν για nexus 10/7 wifiedition στις 3 τοθ αλλου μήνα με την κυκλοφορία του nexus 6 και τα υπόλοιπα nexus θα την πάρουν λίγο πιο μετα.

  • δε θελω να στεναχωρησω τους φιλους-κατοχους σαμυ αλλα ,δεν ξερω,φοβαμαι οτι οποια συσκευη εχει βγει πριν το 2014 δε θα παρει το L πλην Note 3.ολοι θυμομαστε τι εγινε περσι με το s3.εμεινε στο 4.3 ενω δεν ειχε καν κλεισει 2 χρονια,σωστα;τωρα βρισκομαστε χρονικα σε μια παπαπλησια κατασταση.το s4 ειναι ηδη 1,5 χρονο στην αγορα,μεχρι να βγει η οριστικη εκδοση,να τη δουν οι προγραμματιστες να τη διαμορφωσουν στα δικα τους δεδομενα,τομπολα,κλεισαμε 2 χρονια,τουτεστιν,κατα μαρτιο μηνα ανακοινωση,κλπ,κλπ,κλπ.ας ειμαστε αντικειμενικοι,ποτε η σαμμυ εδωσε αναβαθμιση σε συσκευη της που ειχε 2 χρονια στην αγορα;ποτε.πιθανον το ιδιο να συμβει και με g2.δεν εχει να κανει με hardware,τα συγκεκριμενα κινητα ειναι μπομπες,ειναι θεμα μαρκετινγκ.

  • Η sony κάνει μέχρι στιγμής την μεγάλη διαφορά που αναβαθμίζει με android L πάνω από 10 μόντελα της . Μέχρι και το Ζ θα πάρει αυτή την αναβάθμιση που είναι το πιο παλιό

  • Πάρτε xiaomi να έχετε και εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις στη miui rom και έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς τιμής-τεχνικών χαρακτηριστικών...

  • Από ότι έχω δει σε διάφορα φόρουμ και από ότι έχουν δηλώσει κατά καιρούς από την ίδια την LG (βασικά απάντηση σε σχετικές ερωτήσεις) το G2...κάποια στιγμή θα το πάρει το L. Αλλά χωρίς το νέο Ui της LG. E, να πουλήσουν και κάνα νέο κινητό οι άνθρωποι...

  • εγω με το oneplus one δεν εχω ιδιαιτερο αγχος,αλλωστε η cyanogen περναει ενημερωσεις συχνα,οποτε αραααζωωω....ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΕ L ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    xaxaxaxaxa!!!!!!!!

  • Αμα σας νοιαζουν τοαι οι αναβαθμισεις παρτε νεξους η βαλτε καστομ ρομ..αμα τρεχει απροβληματιστα η συσκευη σας τι ζορι τραβατε?

  • Παιδιά η LG έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει τις συσκευές της μην αγχώνεστε...
    Δεν θα έχει το χρονοδιάγραμμα της Google, αλλά θα περάσει κι αυτή το Lollipop σε αρκετές συσκευές.
    Βλ. Kit Kat στα Optimus G, L9 II κλπ!

  • αααααααχ!Samsung οσο και να θελω να συνεχισω μαζι τοσο μου δινεις τροφη να σε αφησω! ξυπνα επιτουλες και δωσε και κανενα update!

  • Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το lg g2 θα την πάρει την αναβάθμιση απλώς νομίζω ότι samsung και lg καθυστερούν γτ η Google πιέζει ώστε την αναβάθμιση να την πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα. Είναι παγίδα τακτική της πλέον και νομίζω από εδώ και πέρα όλες οι συσκευές θα παίρνουν τις αναβαθμίσεις!

  • Ρε @Pano με το συμπάθειο κιόλας τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Τα 2χ και 4χ τα ξέχασες ή το g pro που δεν πήρε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και επίσης τα Lg optimus g και pro (Ναυχαρχίδες του 13) δεν είχε ανακοινώσει επίσημα ότι θα πάρουν τα χαρακτηριστικά του g2 (Knock on κ.τ.λ);
    Που είναι; Και επειδή είμαι κάτοχος του g pro μη ξύνεις πληγές, κάτσε και θα δούμε και η αλήθεια είναι πως όταν πήρα το g pro το καλοκαίρι του 13 λέω άλλαξε μυαλά και πήγα και πήρα και το g pad 8.3 το Νοέμβριο επίσης.
    Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει γιατί ούτε μια αναβάθμιση είναι πολύ χοντρό που δεν καταπίνετε.

  • Ευτυχώς ίσως είναι και η τελευταία αναβάθμιση της συσκευής μου(xperia z).πάντως είχα αρκετές αμφιβολίες αλλά η Sony δεν μας απογοήτευσε

  • Έχει δίκιο ο φίλος μου! Το LG G Pro είναι κινητάρα αλλά το έχει ξεχασμένο η LG. Κρίμα!

  • Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω το Nexus 6 από Αμερική μέσω ενός φίλου που μένει εκεί.. Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις LTE bands(4G) καθώς δεν γνωρίζω καλά το θέμα...Το μοντέλο που θα μου έρθει από Αμερική θα πιάνει τις LTE bands που χρησιμοποιούνται Ελλάδα? Έχω Vodafone και όπως έψαξα, υποστηρίζει 900MHz/1800MHz/2600MHz (Αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά).. Όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ..Επίσης, παίζει να γίνεται να μπορεί ο φίλος μου να μου πάρει από Αμερική το μοντέλο που υποστηρίζει bands για Rest of World?? Ή από Google Play ή μέσω των καταστημάτων που θα διατίθεται??

  • @Μπάμπης προφανως ισχύει ότι και με το 5. Στην Αμερική ΔΕΝ πωλείται το (rest of the world) οπότε και να φέρεις το Αμερικάνικο δεν θα έχεις LTE εδω.. Βρες καβάντζα από Ευρώπη αλλιώς περίμενε το rest of the world όταν ερθει εδω ή απο σκρουτζ λίγο νωρίτερα..

  • Παιδιά η LG έχει δηλώσει ότι το L θα έρθει σε όλες τις G σειρές...Τώρα αν ετοίμαζαν την KitKat το καλοκαίρι του '14 για μερικές συσκευές και ενδιάμεσα βγήκε το L, ίσως αποφάσισαν να πηδήξουν έκδοση.
    Όπως πχ με το G2, που τελικά φαίνεται θα το βγάλουν με Lollipop αλλά χωρίς το interface του G3 γιατί αλλιώς θα αργούσε πολύ!

  • Κατοχος του G3 και πραγματικα παρει δεν παρει το update η συσκευη για μενα ειναι ενα και το αυτο.Τρεχω την συσκευη με nova launcher,την εχω στησει οπως εγω θελω και απλα το κινητο πεταει.Αμφιβαλλω εαν το L θα μου δωσει καινοτομιες που θα με ενθουσιασουν οποτε αν ερθει ας ερθει οποτε θελει,δεν θα τα βαψουμε και μαυρα!!

  • Η sony συνεχώς βελτιώνεται και κάνει την έκπληξη αφού δίνει πολλές αναβαθμίσεις σε πολλά smartphones .

  • Τι έγινε ρε android fans? Περιμένουμε με ανηπομονησία ΜΠΑΣ και ελεήσει η μαμά (samsung, lg, sony κτλ) και σας δώσει το νέο software? Ρε πόσο θύματα είμαστε εμείς του IOS που διαρκώς πέρνουμε updates και πόσο τζάμπα λεφτά δίνουμε για το iphone(που πέρνει 4-5 χρονια update) και πόσο έξυπνος είναι ο samsungάκιας που δίνει 100 ευρω λιγότερα και πέρνει 5 megapixel μεγαλύτερη κάμερα αλλά παρακαλάει για ένα update.............

  • Μην βιαζεστε με τη Sony!!!!! Μην της δινεται συγχαρητηρια και μπραβο απο τωρα...κρατηστε μικρο καλαθι γιατι η Sony δεν ειναι εταιρια της προκοπης και λεει και ξελεει μετα απο μερικους μηνες...τουλαχιστον οι αλλοι μπορει να αργουν αλλα οταν τις ανακοινωνουν επισημα, τις κανουν τις αναβαθμισεις....η Sony πουλαει φουμαρα για να αγορασετε ολοι τα κινητα της και μετα απο λιγο καιρο θα δειτε τι θα ανακοινωσει........

  • Εχω την εντυπωση πως θα ακολουθηθει η συνηθισμενη διαδικασια σεχτικα με nexus, οποτε για το 4αρι θα ειναι η τελευταια που θα παρει επισημα? Αν εχει ανακοινωθει κατι και δεν προσεξα, απαντηστε, ευχαριστω.

  • Το gpad 8.3 που εχω την είχε πάρει σχετικά γρήγορα την έκδοση kit kat.Πιστεύω και με το L έτσι θα γίνει...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.