Smartphones

Android Q Beta 5: Επιτρέπει την αναγκαστική εφαρμογή dark mode σε όλα τα apps

Αναμένουμε το Android Q να παρουσιαστεί κάποια στιγμή στο τέταρτο τρίμηνο του έτους. Μέχρι τότε, αρκετοί χρήστες έχουν την τύχη να βλέπουν διαρκώς την πρόοδο τις νέας έκδοσης του λειτουργικού της Google.

Η Google έχει κάνει ήδη τέσσερις beta και μόλις ξεκίνησε την πέμπτη. Στην Android Q Beta 3, εμφανίστηκε μία λειτουργία η οποία επέτρεπε στους χρήστες να εξαναγκάσουν οποιαδήποτε εφαρμογή να χρησιμοποιεί dark mode. Ωστόσο, το δεν λειτουργούσε και πολύ καλά σε αρκετές εφαρμογές.

Στην Android Q Beta 4 η λειτουργία φαινόταν να μην λειτουργεί καν, και τώρα στην Android Q Beta 5 φαίνεται ότι επέστρεψε και δείχνει να δουλεύει κάπως καλύτερα. Η επιλογή “force-dark” βρίσκεται στις ρυθμίσεις κάτω από τη διαδρομή “Σύστημα → Προηγμένες Ρυθμίσεις → Επιλογές για προγραμματιστές”. Σε αυτό το σημείο ο χρήστης πρέπει να ενεργοποιήσει το “Override force-dark”.

Από τη στιγμή που δεν είναι κάποια δυνατότητα των εφαρμογών, το εξαναγκασμένο dark mode δεν λειτουργεί ιδανικά σε όλα τα apps. Βέβαια, σε αυτή στην Android Q Beta 5 επηρεάζονται λιγότερες εφαρμογές, αν και κάποιες δεν χρησιμοποιούν καν το “Override force-dark”.

Για παράδειγμα, στην Android Q Beta 3 τα μενού του Google Assistant και του Google Maps γινόντουσαν μαύρα. Σε αυτή την beta δεν ανταποκρίνονται και παραμένουν λευκά. Φυσικά, μπορεί όλο αυτό να είναι απόρροια του ότι η Google έχει ενσωματώσει ήδη dark mode στα apps, οπότε και δεν χρησιμοποιούν το build-in του λειτουργικού.

Το 9to5Google, που ανακάλυψε τη λειτουργία, αναφέρει ότι δεν θα δούμε dark mode σε graphics-intensive εφαρμογές, όπως τα παιχνίδια και εφαρμογές που είναι βασισμένες σε συγκεκριμένα frameworks, όπως το Flutter.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό με ποια κριτήρια μία εφαρμογή επηρεάζεται από τον εξαναγκασμό του dark mode. Ωστόσο η Google έχει μπροστά της μία ακόμη beta πριν ανακοινώσει επίσημα το Android Q, οπότε ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα κάνει το force dark mode πλήρως λειτουργικό.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.