Η απουσία φορτιστή από τα iPhone επέφερε πρόστιμο στην Apple

Η απόφαση της Apple να αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία του iPhone 12 ήταν η βασική αιτία για την επιβολή προστίμου στη Βραζιλία. Το πρόστιμο στη Βραζιλία φτάνει σε ύψος το ποσό των 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο για μία εταιρεία του μεγέθους της Apple, αλλά είναι ενδεικτικό της κριτικής και του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της Apple να αφαιρέσει από τη συσκευασία του iPhone 12 ένα τόσο απαραίτητο στοιχείο, όπως είναι ο… φορτιστής.

Η δικαιολογία της Apple, για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν φαίνεται να έχει πείσει την Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή στη Βραζιλία, η οποία εγείρει ερωτηματικά στην Apple όχι μόνο για τον φορτιστή, αλλά και για την έλλειψη ακουστικών από τη συσκευασία του iPhone 12.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Apple δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής smartphones που έχει αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία, αλλά στη Βραζιλία φαίνεται πως είναι οι κάτοχοι iPhone εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική αυτή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτή.

Επεξεργάστηκε την 22 Μαρτίου 2021 12:07

Σχόλια

  • Δώρο αδωρο ότι κυκλοφόρησε από την αρχή χωρίς φορτιστή στη χώρα.... Κανονικά εφόσον δεν είναι σύμφωνο με τους νόμους θα πρέπει να απαγορευτεί μελλοντικό λανσάρισμα χωρίς φορτιστή αλλά δεν τολμούν...

  • Μιλάει η Βραζιλία που με τους δασμούς και τις εξωφρενικές χρεώσεις τα apple πωλούνται σε διπλάσια+ τιμή από Αμερική.

  • Κανονικα δεν θα επρεπε να το παρεις καθολου για να δουν στην Apple τι πατατα εκαναν αλλα ο κοσμος λεει δεν πειραζει 30 ευρω εχει ο φορτιστης θα παω να τον παρω.Και εγω παρολο που παιρνω καθε χρονο το νεο Samsung galaxy της σειρας S φετος δεν θα το παρω γι΄αυτο τον λογο και δεν ειναι το κοστος του φορτισυη ειναι το γαμωτο αλλα πιστευω οτι ειμαστε λιγοι που σκεφτομαστε ετσι....

    • Δε νομίζω αλλά σωστά μιλάς, πρέπει στην κοροϊδία να αντιδράς.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.