Apple A13 Bionic: Έχει τη γρηγορότερη CPU και GPU που υπήρξε σε smartphone

Σήμερα η Apple αποκάλυψε τα νέα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, τα οποία είναι εξοπλισμένα με έναν ολοκαίνουριο πανίσχυρο επεξεργαστή, τον A13 Bionic.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Apple A13 Bionic προσφέρει στις συσκευές τις ταχύτερες επιδόσεις CPU και GPU που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Επίσης, κατά την παρουσίαση πρόβαλε δύο γραφήματα τα οποία σύγκριναν τις επιδόσεις του A13 Bionic με τον A12 Bionic, τον Snapdragon 855, τον Snapdragon 845 και τον Kirin 980.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max: Διαθεσιμότητα και τιμή από 800 ευρώ και έως 1650 ευρώ

Ενδιαφέρον είναι ότι η Apple αποφάσισε να μην αναφέρει ακριβή στατιστικά στοιχεία. Οπότε, το νέο chip θα μπορούσε να είναι 1% ή 100% καλύτερο από τα υπόλοιπα της αγοράς. Γι’ αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα benchmarks που θα μας αποκαλύψουν όλη την αλήθεια.

Στην παρουσίαση η εταιρεία αναφέρθηκε σε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Apple A13 Bionic και κάποια στατιστικά στοιχεία, σε σύγκριση με τον παλιό της επεξεργαστή. Συγκεκριμένα, η Apple ισχυρίστηκε ότι το chip είναι κατά 40% καλύτερο σε θέμα ενεργειακών επιδόσεων σε σύγκριση με το A12.

Το Apple A13 Bionic έχει 8,5 δις 7nm transistors τα οποία βελτιώνουν την απόδοση των iPhones 11 κατά 20%. Συγκριτικά το A12 είχε 6,9 δις και το A11 4,3 δις transistors. Επίσης, το chip προσφέρει βελτιωμένο machine learning, σύμφωνα με την Apple το καλύτερο που υπάρχει σε smartphone, χάρη στην neural engine, τη CPU και τη GPU.

Το A13 Bionic έχει machine learning accelerators οι οποίοι μπορούν να επεξεργαστούν δεδομένα 6 φορές πιο γρήγορα από το προηγούμενο chip και επιτρέπουν στη CPU να κάνει 1 τρις διεργασίες το δευτερόλεπτο.

Τέλος, το Apple A13 Bionic θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία, βελτιωμένες επιδόσεις και σταθερό ρυθμό απόδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στον Apple R1 coprocessor που συνοδεύει τον επεξεργαστή.

Επεξεργάστηκε την 11 Σεπτεμβρίου 2019 9:29

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.