Apple: Διακόπτει το πρόγραμμα μεταγραφής των δεδομένων της Siri

Πριν αρκετές εβδομάδες είχαμε αναφέρει ότι η Apple προσλάμβανε άτομα για να ακούν και να αξιολογούν κλιπ ήχου των ερωτήσεων που έκαναν οι χρήστες της Siri. Τα κλιπ ήχου περιείχαν ιατρικές πληροφορίες, συμφωνίες ναρκωτικών και ζευγάρια που έκαναν σεξ.

Ένας από τους υπαλλήλους μίλησε στο The Irish Examiner και είπε ότι η Apple ήθελε ο κάθε υπάλληλος να ακούει 1000 κλιπ ήχου ανά βάρδια. Οι περισσότερες ηχογραφήσεις ήταν μερικών δευτερολέπτων και ενίοτε οι υπάλληλοι άκουγαν προσωπικές πληροφορίες, συνήθως όμως άκουγαν απλές εντολές στη Siri.

Κάθε ηχογράφηση αξιολογούνταν ανάλογα με το αν η Siri ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ή σκόπιμα και αν η ερώτηση ήταν κάτι που η ψηφιακός βοηθός μπορούσε να απαντήσει ή όχι.

Επιπλέον, όλες οι ηχογραφήσεις ήταν ανώνυμες και κυρίως άκουγαν άτομα με βρετανική, καναδική, ή αυστραλιανή προφορά.

Οι αναφορές θέλουν την Apple να σταμάτησε πλέον αυτό το πρόγραμμα και όσοι δούλευαν ως μεταγράφοι να έχασαν την δουλειά τους. Το The Irish Examiner ισχυρίζεται ότι συνολικά ήταν πάνω από 300 άτομα.

Η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα επανεξετάσει τη διαδικασία που χρησιμοποιεί για να βαθμολογεί τις ηχογραφήσεις. Επίσης, θα προσθέσει την επιλογή οι χρήστες να αρνούνται να στέλνονται οι ηχογραφήσεις τους για λόγους ελέγχου ποιότητας.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η βαθμολόγηση των ηχογραφήσεων της Siri θα συνεχίσει στο σύντομο μέλλον. Ωστόσο, η Apple βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με μία αγωγή η οποία ισχυρίζεται ότι κατέγραφε τακτικά τους καταναλωτές της χωρίς την συγκατάθεση τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.