Samsung Galaxy Note 10+: Teardown αποδεικνύει ότι δεν επισκευάζεται εύκολα

Αρκετές εταιρείες ακολουθούν την τάση και αφαιρούν την κλασική θύρα ακουστικών διότι σύμφωνα με αυτές είτε είναι άχρηστη, ή δεν υπάρχει επαρκής χώρος. Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια φρόντισε να την αφαιρέσει στα Samsung Galaxy Note 10 και 10+. Ωστόσο, τι προσφέρει αυτή η αλλαγή πορείας στα νέα phablet;

Το iFixit έκανε κομμάτια το Samsung Galaxy Note 10+ 5G και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τι υπάρχει στο εσωτερικό της συσκευής και τι έχει πάρει τη θέση της θύρας ακουστικών.

Αρχικά, η ιστοσελίδα ανακάλυψε ότι χρησιμοποιήθηκε ισχυρή κόλα η οποία κρατάει τα πάντα στη θέση τους. Ωστόσο, αυτό κάνει δύσκολη μία απλή αντικατάσταση συνηθισμένων εξαρτημάτων όπως η οθόνη ή η μπαταρία.

Όπως και στο iPhone X έτσι και στο Galaxy Note 10+ η motherboard βρίσκεται στο πάνω μισό της συσκευής, κάτι που επιτρέπει στη μπαταρία να είναι πιο πλατιά. Ωστόσο, απαιτεί καλώδια μεταξύ της motherboard και της daughterboard τα οποία αποτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στη μπαταρία.

Από τη στιγμή που το iFixit είχε στα χέρια του την 5G έκδοση, αυτό σημαίνει ότι μπόρεσαν να δουν της 5G mmWave κεραίες. Συνολικά η συσκευή έχει τρεις με την κύρια να είναι κοντά στη motherboard και τις κάμερες, και τις άλλες δύο στο κάτω μέρος της συσκευής. Οι τρεις αυτές κεραίες έχουν ως αποτέλεσμα το Samsung Galaxy Note 10+ 5G να πιάσει ισχυρό 5G σήμα.

Εκεί που ίσως βρίσκαμε μία θύρα ακουστικών η Samsung έβαλε έναν νέο απτικό κινητήρα, ο οποίος επιτρέπει την παραγωγή καλύτερων δονήσεων. Το iFixit σημειώνει ότι ο νέος κινητήρας μπορεί να σημαίνει πως η Samsung ενδιαφέρεται περισσότερο για την προσβασιμότητα και την απτική ανατροφοδότηση, παρά για μία θύρα.

Τέλος, το iFixit βαθμολόγησε το Samsung Galaxy Note 10+ 5G με 3 στα 10 όσον αφορά την ευκολία επισκευής.
Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.