Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Πριν περίπου δύο εβδομάδες ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino αποκάλυψε τα νέα Apple Watch Series 5. Τώρα, το γνωστό site iFixit έκανε βίδες τα έξυπνα ρολόγια και αποκάλυψε ότι τα εξαρτήματα τους είναι αρκετά πανομοιότυπα.

Τα ευρήματα του iFixit δεν αποτελούν και μεγάλη έκπληξη διότι τα Apple Watch Series 5 έχουν ταυτόσημο design με τα Watch Series 4. Σε γενικές γραμμές η μεγαλύτερη διαφορά των δύο έξυπνων ρολογιών είναι η Always-On display που διαθέτουν τα νεότερα wearables της εταιρείας.

Το iFixit ανοίγοντας τα Watch Series 5 ήλπιζε να ρίξει μία ματιά στις αλλαγές που έγιναν ώστε να γίνει εφικτή η νέα τεχνολογία. Ωστόσο, προς μεγάλη του απογοήτευση οτιδήποτε σχετίζεται με την Always-On display δεν είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι.

Το site αποκάλυψε τον νέο αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος ο οποίος είναι ενσωματωμένος κάτω από το OLED panel. Ωστόσο, η Apple αναφέρει ότι έχουν εγκατασταθεί πιο προηγμένα προγράμματα οδήγησης για την οθόνη και στα Apple Watch Series 5 έχει προστεθεί ένα βελτιωμένο chip διαχείρισης ενέργειας.

Επιπλέον, υπάρχει μία νέα ενσωματωμένη πυξίδα και η μπαταρία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των Series 4, συγκεκριμένα 1.4% μεγαλύτερη στο μοντέλο των 44 χιλιοστών.

Αν και τα Watch Series 5 έχουν 32GB χώρο αποθήκευσης, από 16GB που είχαν τα Series 4, και διαθέτουν τη νέα πυξίδα, η CPU και GPU έχουν παραμείνει οι ίδιες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πραγματικές βελτιώσεις στην απόδοση.

Το iFixit αναφέρει ότι υπάρχουν μικρές αλλαγές στους συνδέσμους για την Tapch Engine, την οθόνη και τη μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι τα εξαρτήματα δεν μπορούν να αλλαχθούν. Τέλος, τονίζει ότι οι δύο συσκευές είναι πολύ παρόμοιες στο εσωτερικό τους και βαθμολογεί τα Apple Watch Series 5 με 6 στα 10 όσον αφορά το πόσο εύκολα επισκευάζονται.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.