Smartphones

Η ΕΕ δίνει επίσημη προθεσμία για το πότε το iPhone πρέπει να αποκτήσει USB-C

Επίσημη προθεσμία για το πότε όλα τα smartphone που πωλούνται στη δικαιοδοσία της πρέπει να διαθέτουν θύρα USB-C, συμπεριλαμβανομένου του iPhone, όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα τον νόμο για τους κοινούς φορτιστές τον Οκτώβριο, αλλά η ημερομηνία που θα τίθετο σε ισχύ ο νόμος ήταν άγνωστη. Τώρα, σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη οδηγία, η ΕΕ υπογραμμίζει ότι όλα τα smartphone πρέπει να διαθέτουν USB-C έως τις 28 Δεκεμβρίου 2024.

Ο νόμος περιλαμβάνει και άλλα καταναλωτικά προϊόντα, όπως tablet και gadget, τα οποία θα πρέπει επίσης να αλλάξουν σε USB-C μέχρι τότε. Τα προϊόντα που βασίζονται αποκλειστικά στην ασύρματη φόρτιση χωρίς θύρα δεν θα χρειάζεται να περιλαμβάνουν USB-C.

Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak “Joz”, επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να τηρήσει τη νέα νομοθεσία της ΕΕ. Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε πότε η Apple θα έκανε τη μετάβαση σε USB-C αφήνοντας για πάντα το Lightning. Καθώς η προθεσμία είναι μέχρι το Δεκέμβριο του 2024, η Apple θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το iPhone 16 που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 πριν κάνει τη μετάβαση.

Υπάρχουν αναφορές, βέβαια, που λένε ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει τη μετάβαση σε USB-C νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2024 με το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο του 2023. Αναμένεται επίσης να ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα και αξεσουάρ της Apple, όπως τα AirPods και τα πληκτρολόγια Mac, τα mouse και τα trackpad.

Επεξεργάστηκε την 8 Δεκεμβρίου 2022 15:48

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.