Exynos 990: Ο νέος τούμπανος επεξεργαστής των Samsung Galaxy S11

, Exynos 990: Ο νέος τούμπανος επεξεργαστής των Samsung Galaxy S11

Η Samsung σήμερα ανακοίνωσε το νέο της SoC το οποίο ακούει στο όνομα Exynos 990 και το οποίο θα ενσωματωθεί στο επόμενο flagship smartphone, Galaxy 11. Το νέο SoC είναι ταχύτερο από το Exynos 980 το οποίο παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο.

Το chip έχει δημιουργηθεί με την διαδικασία των 7nm EUV και έχει συνολικά οχτώ πυρήνες εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Cortex-A76 ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι Cortex-A55. Τα γραφικά έχει αναλάβει η Mali-G77 MP11, η οποία σύμφωνα με την Samsung θα προσφέρει gaming χωρίς lag.

Επιπλέον, ο Exynos 990 έχει Dual-Core NPU και βελτιωμένο Digital Signal Processor (DSP), τα οποία θα προσφέρουν καλύτερη απόδοση στην κάμερα και στον ψηφιακό βοηθό. Όσον αφορά τις κάμερες το νέο SoC μπορεί να υποστηρίξει κάμερες των 108MP. Υπάρχει δυνατότητα καταγραφής βίντεο 8K UHD στα 30fps όπως και 10-bit HDR και υπάρχει υποστήριξη για οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και HDR.

Υποστηρίζονται, LPDDR5 μνήμες και αποθηκευτικός χώρος τύπου UFS 3.0 ή UFS 2.1 και ανάλυση οθόνης 4K UHD. Φυσικά, το chip ενσωματώνει το 5G χάρις στο Exynos Modem 5123. Τέλος, η Samsung έχει προσθέσει ένα ακόμη στρώμα ασφαλείας το οποίο ονομάζεται Security Element (iSE) για να αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα σε έναν ξεχωριστό χώρο από το λειτουργικό σύστημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
B16bkostas

Απορώ γιατί πάλι θα βάλει μιας γενιάς πίσω επεξεργαστή Α76 αντί Α77

JP

Απογητευτική η Samsung για άλλη μία φορά μετά την αποτυχία του Note 10+
Υποσχέθηκε επιδόσεις και αυτονομία με τον Exynos 9825, υποσχέσεις τις οποίες δεν μπόρεσε να κρατήσει, μιας και η αυτονομία του Note απέχει χιλιόμετρα από Mate 30 Pro και iPhone 11 Pro Max. Ως αναφορά το θέμα των επιδόσεων, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά με τον Exynos 9820, και με τον 855+ να είναι πολύ ταχύτερος.
Ο Exynos 990 δεν φαίνεται να διαφέρει σε αυτή τη φιλοσοφία, διότι φέρει στοιχεία του 855+ ενώ ο 865 7nm EUV, βρίσκεται ήδη καθ’οδόν με Kryo Α77.
Από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται ή δεν είναι ικανή να παράγει ένα αξιόλογο προιόν που να αξίζει το price tag των 1000+ ευρώ (Note 10+), ας αφήσει το παιχνίδι των in-house επεξεργαστών για άλλους ικανότερους στον τομέα όπως η Qualcomm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.