Foxconn: Το εργοστάσιο παραγωγής iPhone θα μπορούσε να επιστρέψει σε πλήρη παραγωγή τέλη Δεκεμβρίου

Η εταιρεία, συνεργάτης της Apple, Foxconn, αναμένει ότι το κύριο εργοστάσιό της για iPhone στην Κίνα θα ξαναρχίσει την πλήρη παραγωγή στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και επεισόδια από πλευράς εργαζομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί», δήλωσε στο Reuters πηγή της Foxconn, αναφερόμενη στις διαδηλώσεις στο Zhengzhou και στη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 από την κυβέρνηση. «Η τοπική αυτοδιοίκηση βοηθά ενεργά με την επανέναρξη. Η ικανότητα αποκαθίσταται τώρα σταδιακά με προσλήψεις νέου προσωπικού σε εξέλιξη. Εάν οι προσλήψεις προχωρήσουν ομαλά, μπορεί να χρειαστούν περίπου τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να ξαναρχίσει η πλήρης παραγωγή», είπε το ίδιο άτομο.

«Προς το παρόν, η συνολική κατάσταση της επιδημίας έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τον Νοέμβριο να είναι η πιο πληγείσα περίοδος», ανέφερε αργότερα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους και σταδιακά «αποκαθιστά την παραγωγική ικανότητα στο κανονικό».

Υπενθυμίζουμε πως το εργοστάσιο του Zhengzhou, το οποίο απασχολεί περίπου 200.000 άτομα, επλήγη από αυστηρούς περιορισμούς για τον COVID-19 τον περασμένο μήνα μετά από ένα ξέσπασμα στο εργοστάσιο, το οποίο οδήγησε την πόλη των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων να μπει σε κατάσταση lockdown.

Σύντομα ξέσπασαν τα επεισόδια καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το βιοτικό επίπεδο και τη μη πληρωμή των υποσχόμενων μπόνους, τα οποία η Foxconn απέδωσε σε «τεχνικό λάθος» κατά την πρόσληψη νέων προσλήψεων.

Η Foxconn είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση περίπου του 70% των iPhone που πουλάει η Apple, αλλά δυσκολεύεται να κρατήσει τους υπαλλήλους στο εργοτάξιο λόγω των lockdown, με ορισμένες αναφορές να υποδηλώνουν ότι η παραγωγή μπορεί να μειωθεί έως και 30%. Η εταιρεία σημείωσε τη Δευτέρα ότι οι πωλήσεις για τον Νοέμβριο μειώθηκαν στην πραγματικότητα κατά 11,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και είπε ότι αναμένει ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι «κατά προσέγγιση σύμφωνο με τη συναίνεση της αγοράς».

Τα μοντέλα iPhone 14 Pro αποστέλλονται με καθυστέρηση τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις Η.Π.Α.

Επεξεργάστηκε την 5 Δεκεμβρίου 2022 13:55

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.