Smartphones

Google vs Apple: Εμείς δεν κρατάμε τα καλύτερα features μόνο για τα μεγάλα μοντέλα

Στο μεγάλο χθεσινό της event, η Google είχε να κάνει πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις όπως αυτές των Pixel Buds, Pixelbook, Google Clips, αλλά φυσικά οι σταρ ήταν τα Pixel 2 και Pixel 2 XL, οι δυο νέες της ναυαρχίδες.

Τα Pixel 2 και Pixel 2 XL, είναι σχεδόν ίδια, εκτός από την οθόνη και την μπαταρία, η οποία ωστόσο διαρκεί και στα δυο για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε κάποιο σημείο της παρουσίασης, ο Mario Queiroz VP και General Manager για τα smartphones της Google, ανέβηκε στη σκηνή και είπε χαρακτηριστικά:

“Είστε ελεύθεροι να διαλέξετε όποιο Pixel προτιμάτε, διότι θα έχετε την ίδια εξαιρετική εμπειρία και στα δυο. Εμείς δεν κρατάμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά μόνο για το μεγάλο μοντέλο”.

Στο 1:03:00 δείτε την εν λόγω δήλωση:

Για ποιον χτυπά η καμπάνα άραγε; Το κοινό ξεκίνησε να γελά και να χειροκροτεί καθώς ήταν σαφές ότι ο Queiroz έριχνε τα καρφιά του στην Apple, αναφερόμενος στα 4.7 ιντσών και 5.5 ιντσών iPhones. Για παράδειγμα το iPhone 8 Plus έχει διπλή κάμερα στην πλάτη με optical zoom και Portrait Mode, κάτι που απουσιάζει από το μικρότερο iPhone 8. H Google ανακοίνωσε το δικό της Portrait Mode για Pixel 2 και Pixel 2 XL, αν και ενσωματώνουν μονές κάμερες.

Η Google μπορεί να έχει δίκιο για την Apple, όμως και τα Pixel 2 και Pixel 2 XL είναι διαφορετικά μεταξύ τους, το δεύτερο έρχεται με οθόνη 6 ιντσών 18:9 aspect ratio, 1440 x 2880 pixels και μειωμένα bezels, ενώ το Pixel 2 έχει οθόνη 5 ιντσών 1080 x 1920 pixels με αρκετά μεγάλα bezels στην επάνω και κάτω πλευρά της οθόνης.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Οκτωβρίου 2017 17:32

Σχόλια

  • Έτσι γελούσαν κ πέρσι οταν τους έλεγε οτι εμείς έχουμε θύρα ακουστικών ...

    Ρε παλαμάκια σας χτυπά κ χορεύετε ...

  • Ναι, αλλά το pixel launcher μόνο για τα pixel. Το nexus 6P κατούρησε στο πηγάδι που ήταν η προηγούμενη ναυαχρίδα σας...????

  • Το μεγάλο όμως γιατί το έκανε σοκοφρετα??
    Σπρώχνει έτσι το κόσμο να πάει στη σοκοφρετα.. ως γνωστό υπάρχει η τάση για μεγάλες οθόνες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι 5 ίντσες πλέον για πολλούς είναι λίγες!! Τότε αυτό που κάνει η γουγλε είναι χειρότερο!

  • Και γιατί δεν κόψανε από το μικρό τα μπέζελς;;; Να είχαμε επιτέλους μια μικρή συσκευή με αρκετή οθόνη...Αδικα περιμένω, με το G4 θα μείνω...(όχι οτι είναι μικρό)

  • Ε μα γιατί το λένε έκαν 5 ιντσο κινιτο το ίδιο με το μεγάλο αλλά με λιγότερες ίντσες

  • ετσι εξηγειται οτι τα μπεζελ του μικροτερου ειναι ενας bodybuilder με αναβολικα. ηθελε να γεφυρωσει ακομα και τη διαφορα στο υψος με το μεγαλο

    οπως τα χρωματα που χρησιμοποιουν στα νεα pixel θα πω και γω just γελοιοι
    kinda γελιοι
    clearly γελιοι

  • Το χειρότερο κινητό Νο 2 επέστρεψε και ειναι εδω, με όλα τα νέα feature... Τωρα χωρίς θύρα ακουστικών με τρομερό μεγάλο ανταπτορα στο κουτί και μεγάλα περιθώρια έτσι για να πιάνετε το κινητό καλα καλα... Και όλα αυτά στην ασυναγωνιστη τιμή όμοια με iPhone ! Λες και κάποιος που θέλει να δώσει τόσα λεφτά θα πάει να πάρει αυτό το πράμα... Καλή πορεία του εύχομαι

  • Οικτροί και με τεράστιους μισθούς...
    Κρίμα σε όλα και για όλα.
    Απορώ με την Microsoft κάθε μέρα που περνάει απορώ!!!

  • Έμενα πάντως το pixel 2 XL μου φαίνεται άπλα τέλειο.. δεν καταλαβαίνω τα κακά σχόλια.
    Tα έχει όλα. Stock android, όμορφη οθόνη, ελαφρύ για το μέγεθός του, μεγάλη μπαταρία, απ ότι βλέπω σε διάφορα reviews είναι τρομερό για φωτογραφίες και βίντεο σε back και front camera, stereo speakers με καλό hardware και υποστήριξη για 3 χρόνια. τώρα τα face recognition (έναντι του fingerprint) και η ασύρματη φόρτιση δεν με συγκινεί (είχα και σε ένα lumia παλιά, δεν την χρησιμοποίησα ποτέ). type C έχει, γρήγορη φόρτιση έχει...
    Δεν λέω πολύ καλά τα S8+ και Note 8 αλλά δεν ακουμπάω samsung κινητά (αυτό το γυαλί που χρησιμοποιεί στην πλάτη ιδικά.. έλεος μένει όλη η μπίχλα πάνω), καλό και το iPhone 8plus αλλά προτιμώ για χίλιους λόγους android, για LG ούτε λόγος.
    Πριν την ανακοίνωση της Google σκεφτόμουν πολύ για xperia XZpremium ή xz1 καθώς δίνουν ένα πολύ καλό πακέτο σαν σύνολο απλά με φοβίζουν τα λίγα mah και ας υποστηρίζει η sony ότι κάνει καλή διαχείριση. (και από το Z5 που έχω περίπου 2 χρόνια τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος), αλλά έλεγα να περιμένω να δω πως θα είναι Pixel 2 XL και Mate 10.
    Το pixel με κέρδισε, περιμένω άμα η Huawei καταφέρει και μου αλλάξει γνώμη σε λίγες μέρες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.