Pixelbook: Επίσημα το καλύτερο και πιο premium laptop της Google

Μαζί με την παρουσίαση των Pixel 2 και Pixel 2 XL, η Google στο χθεσινό event ανακοίνωσε και την επιστροφή στα laptops με το Pixelbook, το οποίο είναι το καλύτερο και το πιο premium που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Το Pixelbook προορίζεται για το Chrome OS, υπόσχεται 10 ώρες διάρκεια μπαταρίας και έγκαιρα updates. Επιπλέον, είναι το πρώτο laptop με ενσωματωμένο Google Assistant.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια Chrome OS συσκευή, το Pixelbook διαθέτει χαρακτηριστικά ενός δυνατού laptop. Διαθέτει Intel Core i5 or i7 CPUs (αλλά δεν αναφέρεται η γενιά), μνήμη RAM έως και 16GB και χωρητικότητα 512GB.

pixelbook official, Pixelbook: Επίσημα το καλύτερο και πιο premium laptop της Google

Έχει οθόνη 12.3 ιντσών όπως το Macbook της Apple, είναι αφής ενώ μπορεί να διπλωθεί και να μετατραπεί σε tablet. Είναι εντυπωσιακά λεπτό στα 10.3 χλστ. και ζυγίζει μόλις 1.1 κιλά. Η μπαταρία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση μέσω USB-C και η Google αναφέρει ότι με μόλις 15 λεπτά φόρτισης, δίνει διάρκεια χρήσης 2 ωρών.

Η Google ανέπτυξε ένα smart pen μαζί με την Wacom, τη μεγαλύτερη εταιρεία στο κομμάτι των stylus. Το Pixelbook Pen έχει latency μόλις 10 miliseconds, 60 μοίρες angular awareness και 2000 επίπεδα ευαισθησίας στην πίεση.

pixelbook official, Pixelbook: Επίσημα το καλύτερο και πιο premium laptop της Google

Η τιμή του Google Pixelbook ξεκινά από 999 δολάρια και οι προ-παραγγελίες έχουν αρχίσει. Οι αποστολές αρχίζουν 31 Οκτωβρίου. Το Pixelbook Pen κοστίζει 99 δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FN

Όμορφο και δυνατό πολυεργαλείο για να κάνει πολλά πράγματα. Από να γράψεις σε Microsoft office, να δεις πράγματα στο διαδίκτυο ή ταινίες μέχρι να τρέξεις σημαντικές εφαρμογές…με ισχυρή φορητότητα.
Το θεωρώ σωστή κίνηση από τη Google στα πλαίσια δημιουργίας ενός οικοσυστήματος με προϊόντα της. Και φυσικά μια επιθετική κίνηση για καθιέρωση του δικού της λειτουργικού Chrome os γενικά.
Όμως παρόλα αυτά εξακολουθεί να υστερεί στη χρήση πιο επαγγελματικών εφαρμογών και το κόστος του είναι υψηλό …όταν μπορείς να πάρεις αντίστοιχους windows υπολογιστές γνωστών εταιριών.
Η προσπάθεια της να ενσωματώσει πολλές δυνατότητες στο νεο λειτουργικό και κατά πόσο θα το υποστηρίξει συνολικά …θα δείξει αν τελικά θα έχουμε έναν ισχυρο νέο λειτουργικό με καλές δυνατότητες!

Darth

ομορφο και δυνατο το μονο που με χαλαει ειναι αδυναμια να βαλω αλλο λογισμικο γιατι με αυτο που εχει μεσα ν α το εχουν να το χαιρονται

pazzo

Άπλα τέλειο! πουλάω το tab s3 και το παίρνω day 1!

Παναγιώτης

Φανταστικη και ποιοτικοτατη κατασκευη σε επίπεδο hardware φαίνεται αλλα πανακριβο για αυτα που προσφέρει κ επιπλέον ούτε μπορείς να αλλάξεις λειτουργικό ουτε ακόμα έχει πολλες εφαρμογές το οικοσύστημα.
…δεν μπορω να καταλάβω γιατί ενω ειναι “δωρεαν” το λειτουργικό chrome os δεν το δίνουν επίσημα ελεύθερα κ με πλήρη υποστήριξη drivers να το βαλουμε κ να το δοκιμάσουμε στα λαπτοπ κ σταθερά μας ;

Darth

@Παναγιώτης δωρεάν είναι open source Δεν ειναι Έτσι δεν μπορεί οποιοσδήποτε να το πάρει να κάνει embed drivers στο kernel (που btw πρέπει να γράψει ο κάθε κατασκευαστής) και μετά να κάνει compile και build…
Προφανώς δεν παίζει να γίνει έτσι οτι δίνει η μαμά Google και ότι τολμάει ο κάθε κατασκευαστής (Btw kernel είναι Ubuntu like)

30fill

Γιατί κάποιος να αγοράσει ένα chromebook στα 1000$ και όχι το Surface Pro?
Όσο τα ποιοτικά chromebooks δεν προσφέρουν τιμές καλύτερες των αντίστοιχων windows, δεν καταλαβαίνω πώς περιμένουν να ανταγωνιστούν.
Τι χρειάζεται core i5 / i7 και 16GB ram ένα chromebook? Μη και κρασάρει στο 43ο tab ο Chrome?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.