Smartphones

Huawei Mate 30 Pro: Θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει παγκοσμίως;

Μεγάλες επιπτώσεις φαίνεται πως θα έχει ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική τον οποίο αποφάσισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η νέα σειρά της Mate 30 πιθανόν δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Android λειτουργικό της Google και όπως δείχνουν πληροφορίες τώρα το Mate 30 Pro θα καθυστερήσει να έρθει στην αγορά παγκοσμίως.

Η Huawei ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 19 Σεπτεμβρίου την πρώτη μεγάλη σειρά smartphone μετά τον ban. Ο Κινεζικός κολοσσός προσπαθεί να λύσει το θέμα με τον εφοδιασμό των εξαρτημάτων τα οποία προμηθεύεται από Αμερικανικές εταιρείας ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα ονομάζεται Android παρόλο που η Google φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei.

Για τον Κινεζικό κολοσσό μάλλον δεν είναι βιώσιμο το HarmonyOS το οποίο παρουσιάστηκε στην αρχή του μήνα καθώς λείπουν σημαντικές εφαρμογές οι οποίες ανήκουν στην Google. Τα Mate 30 ίσως μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μία έκδοση του Android αυτή όμως δεν θα ήταν πλήρης καθώς θα έλειπαν όλα τα Google Services τα οποία απουσιάζουν έτσι και αλλιώς από τα smartphone που κυκλοφορούν στην Κινεζική αγορά, η οποία δεν αναμένεται να δεχθεί κάποια αλλαγή με τα όσα συμβαίνουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Σεπτεμβρίου 2019 19:17

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.